16 september 2019

JO11-1 bekert vrolijk door…en dóór

Na een leuke pot van vorige week die wij netjes met 12-1 afsloten kregen wij 14-9-2019 Spero op bezoek. Eén ding was zeker: als we deze wedstrijd winnend afsluiten gaan we door in de beker. Deze wedstrijd gingen we zonder wissels in. Dit wisten we al van tevoren en die gok wilden we dit keer wederom wagen, net zoals uit tegen Elistha. Na een goede warming-up van alle spelers gingen we de wedstrijd in. Iedereen op zijn plek en de enige opdracht voor vandaag was werken voor elkaar. Dat deden ze dan ook, want binnen 15 minuten stond het al 6-0 voor ons. Door deze stand kon er wat geschoven worden in posities van kinderen. Ondanks dit werd er niet minder gevoetbald. Er wordt goed overgespeeld en de kansen worden steeds meer. Zo staan we na een half uur al 12-0 voor. Ondanks deze score blijven we mooi spelen en natuurlijk zitten er ook fases in dat het wat minder was, maar normaal gesproken wordt er bij zo’n stand nauwelijks meer overgespeeld en veel zelf gedaan. In deze wedstrijd wordt echter het tegenovergestelde gedaan. Blijven tikken en werken voor elkaar. Kortom, mooi om te zien. Onze keeper heeft dan ook weinig te doen deze wedstrijd, totdat wij een vrije trap krijgen op een mooie plek waar hij aan mij vraagt of hij hem mag nemen. Ik kijk hem aan en zeg tegen hem: “alleen als je hem erin schiet”. Hij kon het zelf niet geloven, maar gaat achter de bal staan waar hij hem vervolgens vast in de kruising schiet. Complimenten Niklas! Maar, ik wil niet alleen Niklas een compliment geven: ik wil de rest ook een groot compliment geven! Tot de laatste minuut hebben ze gevoetbald en gevochten met elkaar. We hebben vandaag weer mooie dingen gezien. En dat ronden we af met 21-0 voor SVHA. Op naar de volgende wedstrijd.

Volgende wedstrijd begint de competitie en spelen we de eerste wedstrijd thuis tegen Lienden om 9.00 uur.