Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

2 oktober 2023

JO 12 zorgt voor grote stunt in derby tegen het ongeslagen Excelsior

Op deze mooie zonnige ochtend mochten de jongens van de JO12 de derby wedstrijd spelen tegen Excelsior die nog ongeslagen bovenaan stonden. Ondanks dat onze jongens pas voor het eerst in de 2e klasse spelen gaven ze vanaf het begin de koploper uit Zetten zeer goed partij en op karakter en vechtlust werd Excelsior ver teruggedrongen. De 0-1 voorsprong was dan ook zeer terecht uit een penalty die door Yent strak in de hoek geplaatst werd. In het vervolg van de wedstrijd golfde het spel heen en weer en waren de beide teams aardig aan elkaar gewaagd tot dat Justin met een mooie schuiver van afstand de 0-2 maakte.

Excelsior was hierdoor behoorlijk in  de war, van te voren hadden ze verwacht een makkelijke overwinning te behalen aangezien ze al 29 goals gemaakt hadden in de vorige 3 wedstrijden. Maar onze keeper Matz wist tot dat moment alle ballen tegen te houden samen met de ijzersterke verdediging. Excelsior bleef wel geloven in een goed resultaat en doordat ze 3 wissels hadden konden ze fitte spelers in blijven brengen. Uiteindelijk vielen de 1-2 en 2-2 en leek het toch nog verkeerd af te gaan lopen voor onze vermoeide jongens.

Op hun tandvlees kwam onze JO12 toch weer op 2-3 door een fout van de keeper van Excelsior die een schot van Bas in eigen goal werkte. Vervolgens volgde nog een zeer spannende slotfase (ook voor de supporters langs de lijn) met veel extra tijd waarin er als leeuwen gevochten werd voor de overwinning die uiteindelijk ook terecht volgde.

Al met al een topprestatie van onze jongens waar ze erg trots op mogen zijn !