4 april 2016

Invaller Tijmen van der Kolk bezorgt SVHA in slotminuut punt

Zondag 3 april stond de competitiewedstrijd UHC 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. SVHA heeft na 19 wedstrijden 18 punten verzameld en UHC heeft na 17 wedstrijden 36 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen UHC sluiten de volgende 14 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Sjoerd Veldhorst, Nando van Stekelenburg, Nelson Konu, Ali Saleh, Noud Spaan, Twan Aarnink, Jeroen Janssen, Jeroen van Boldrik, Jelmer IJkhout, Rogier Jansen, Jules Merkus, Jesse Schreuders, Stijn Teunissen en Tijmen van der Kolk.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Noud Spaan staat linksback, Jules Merkus staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Jeroen Janssen en Jeroen van Boldrik. Het middenveld bestaat uit aanvoerder Twan Aarnink, Nelson Konu en Ali Saleh. De voorhoede bestaat uit Jesse Schreuders (links), Rogier Jansen (valse spits) en Stijn Teunissen (rechts).

De wedstrijd begint voortvarend voor SVHA. UHC wordt teruggedrongen en na twee minuten spelen komt SVHA op voorsprong. Miscommunicatie bij de thuisploeg zorgt ervoor dat Ali Saleh de 0-1 kan aantekenen. UHC lijkt wakker en een paar minuten later krijgt het de kans op 1-1, maar de lange aanvaller van UHC treft de bovenkant van de lat. SVHA houdt stand in de minuten die volgen, zonder zelf grote kansen te creëren. Na ongeveer twintig minuten voetballen ontvlamt de wedstrijd. Een overtreding van Ali Saleh wordt niet in dank afgenomen door de nummer 6 van UHC die de middenvelder van SVHA nog even terugpakt. Na een opstootje grijpt de scheidsrechter maar half in door de middenvelder van UHC ‘slechts’ geel te geven. Beide ploegen lijken hierna meer bezig met elkaar dan de wedstrijd. Iets wat het spel niet ten goede komt. UHC komt vlak na het opstootje op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt behendig via de onderkant van de lat binnengeschoten door de lange aanvaller van UHC. Na de gelijkmaker zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar worden er geen grote kansen gecreëerd. Een paar overtredingen en blessures later fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Na rust wordt de wedstrijd nog iets grimmiger. In het eerste kwartier van de tweede helft valt er niet veel te beleven, maar rond de 60e minuut gebeurt er van alles. Eerst krijgt SVHA een penalty tegen na een overtreding van Jeroen van Boldrik. De penalty wordt beheerst binnengeschoten door een speler van UHC. Niet veel later komt Tijmen van der Kolk in het veld voor Rogier Jansen en krijgt Jesse Schreuders zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. SVHA moet het laatste deel van de wedstrijd zien door te komen met tien man én een 2-1 achterstand. Met nog twintig minuten op de klok raakt Noud Spaan geblesseerd. Zijn vervanger is Jelmer IJkhout. UHC krijgt kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar verzuimt om dit te doen. Mede door goed keeperswerk van Sjoerd Veldhorst blijft SVHA uitzicht houden op een punt. Met de laatste krachtsinspanningen komt de bal via Ali Saleh voor de voeten van Tijmen van der Kolk terecht. Laatstgenoemde haalt uit en ziet zijn schot via de onderkant van de lat (voor/op/achter) de lijn, uit het doel stuiteren. De scheidsrechter kent een treffer toe, maar in het vervolg wordt de scheidsrechter bedolven door spelers van UHC. Na een discussie met spelers van UHC én de grensrechter van UHC blijft de scheidsrechter bij zijn standpunt. SVHA komt op 2-2 en één minuut later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Man of the match (volgens de stemmers): Sjoerd Veldhorst

SVHA komt door het gelijkspel op 19 punten uit 20 wedstrijden. UHC komt door de puntendeling op 37 punten uit 18 wedstrijden. Zondag 3 april speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen DSZ. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.00 uur. DSZ verloor afgelopen week met 0-2 van hekkensluiter AAC-Olympia en heeft na 19 wedstrijden 14 punten.

Auteur: Jelmer IJkhout