Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

24 augustus 2015

In het verleden behaalde resultaten, zijn geen garantie voor de toekomst

Het is iedere keer weer even nagenieten als we de bovenstaande foto zien. Het was een mooi seizoen, maar laten we ook direct op de realiteit duiken. Dit jaar is alles anders. De succesploeg van vorig jaar gaat het dit seizoen nog zwaarder krijgen. Waar het voorheen alles uit de kast moest trekken tegen tegenstanders als SDOO, Woezik, DSZ en zelfs ONA’53 zal het dit seizoen ieder weekend aan de bak moeten. Een hogere klasse brengen sterkere tegenstanders mee. Het brengt ook de komst van selectie elftallen mee. Iets waar we mee om moeten leren gaan dit seizoen.

Oké. Leuk dat we jullie aandacht weer hebben. Voordat we naar de wedstrijd van gisteren gaan wil ik eerst even wat ’transfertalk’ aan de man brengen.

1) Zo is er te melden dat Remco IJkhout terug keert in de succesformatie van SVHA 3. De oprichter en grondlegger van Klavertje 3 is ‘genezen’ van zijn langdurige blessure. De reden dat de boomlange IJkhout vorig jaar aan de kant moest blijven is niet meer aan de orde. Welkom terug Remco!

2) Waar lang werd getrokken aan de toekomst van clubtopscorer Mark van Eldik door met name de selectie is het de spits die toch bij SVHA 3 blijft. Opzich is dat geen nieuws of transfertalk waardig. Wat wel een vermelding waard is dat de spits kampt met knie klachten van vorig seizoen. Door operaties lijkt Mark minstens tot de winterstop uitgeschakeld te zijn. Het is dan daarbij niet gek als Mark het gehele seizoen aan de kant zou blijven.

3) Wim Gerritsen zet voetbal op een ander voetstuk. De spelbepaler van SVHA heeft besloten om minder betrokken te zijn bij wedstrijden. Wim verklaart zelf het wel mooi te vinden en graag op de achtergrond aanwezig te zijn bij het team. Zo blijft Wim wel bij de trainingen maar zal hij niet meer aansluiten bij de wedstrijden. Alleen bij echte hoge nood zal Wim nog de voetbalschoenen op zondagochtend aantrekken.

4) Frits Kuiper sluit aan bij de technische staf. Naast Piet IJkhout, Thomas Lammers en trainer Angelo Mulder maakt Frits nu ook de stap naar het begeerde ‘klavertje 3’. Frits die vorig jaar nog actief was bij Zondag 2 maakt deze stap omdat zowel zijn zoon als schoonzoon actief zijn in dit team. Frits zal voornamelijk actief zijn als vlagger en daar zijn wij enorm blij mee, Frits welkom bij het team!

Tot zover de transfers. De seizoensindeling voor SVHA 3 is als volgt:

Beker competitie:

 • RVW 2
 • Barneveld 4
 • SDOO 3

Reguliere competitie:

 • Aquila 2
 • AWC 4
 • Brakkenstein 3
 • DIOSA 2
 • Keizerstad 3
 • NEC 2
 • Orion 5
 • SCE 3
 • Trekvogels 4
 • UHC 2
 • Unitas’28 2

Er werd gisteren ook gevoetbald. Geloof het of niet maar dit is daadwerkelijk een wedstrijdverslag. Gisteren stond Barneveld 4 op het programma. Waar Zondag 2 nog náár Barneveld 3 toe moest, kwam haar 4 elftal naar ons toe. De ploeg uit Barneveld wist in de afgelopen 3 jaar 2 maal kampioen worden. Het kwam dan ook vanuit de 7e klasse opgestoomd naar de inmiddels 5e klasse. Wij spelen voor de goede orde dit jaar in de 4e klasse. Dit is ook gewoon B categorie(Uitleg: B Categorie is nog steeds de 10 minuten gele kaart en door wisselen).

Als de wedstrijd begint is het duidelijk dat SVHA 3 nog moet wennen aan elkaar maar ook aan het vernieuwde kunstgras. Het is warm. Heel erg warm. En de beide ploegen hebben moeite om tot goed spel te komen. Barneveld wat over een aantal kundige spelers beschikken komt na een kwartier op 0-1 voorsprong. Een foute pass in de defensie word ingeleverd bij de Barneveld aanvaller. Deze blijft ondanks de omstandigheden koel en geeft goed voor, zowel Thomas de Bruijn als Roy Kuiper kunnen het schot niet keren en het is 0-1.

Dan lijken de mannen van SVHA wakker te worden en nog voor de drinkpauze komt SVHA langszij. Sebastiaan Markus die goed doorgaat lopt de bal over de keeper. De aanvaller die vorig seizoen het kampioenschap in veilige haven schoot moet dit jaar Mark van Eldik opvangen. De aanvaller begint in ieder geval goed.

Na de drinkpauze wordt er wat rust en ervaring aan de defensie toegevoegd. SVHA oogde in de eerste 25 minuten vooral achterin heel erg nerveus en daar word actie op ondernomen. Ernst Henzen neemt de laatst man positie over.

Na de drinkpauze krijgt Barneveld nog 1 grote kans die gekeerd word door Roy Kuiper maar verder is er stabiliteit en deelt SVHA nu de klappen uit. Een goede steekpass waar Sebastiaan eerder is bij de bal dan de keeper tekent de aanvaller voor de 2e van het seizoen. 2-1. Niet veel later maakt Thomas de Bruijn een beauty van een goal. Van een meter of 20 streept Thomas de bal via de binnenzijde van de paal binnen. Deze treffer van Thomas is meteen een sollicitatie naar de goal van het jaar.

Na de rust komt Barneveld meteen met de aansluitingstreffer. Een voorzet van de linkerkant word makkelijk binnen gelopen door de Barneveld aanvaller. 3-2.

SVHA is in de 2e helft slordig. Het heeft duidelijk een gebrek aan wedstrijdritme. Als dan via een mooie eigen goal de marge weer naar 2 wordt gezet lijkt de wedstrijd wel beslist. 4-2.

In het restant van de wedstrijd zijn er nog veel kansen over en weer. Echter houden beide keepers de stand op 4-2 en bereiken we hiermee de eindstand. Barneveld bedankt voor een sportieve en leuke wedstrijd.

Aanvoerder Mark de Ruijter verklaart na afloop van de FOX sport camera’s: ‘Ik was best tevreden over de wedstrijd. We moesten wel weer even wennen aan elkaar maar de veerkracht die we in deze wedstrijd toonde was top. Goed als team blijven strijden ondanks het beperkte spel’ Wanneer de verslaggever vraagt hoe dat kan dat je moet wennen aan elkaar na een kampioens seizoen antwoord Mark lachend: ‘Het is altijd weer even wennen om met je maten op het veld te staan in plaats van met je vrouw op vakantie’. Mark was overigens heel blij met het kunstgras.

Tot slot, een nieuwe toevoeging aan ons wedstrijdverslag. Man of the match. Iedere week vragen we 5 willekeurige spelers(of staf) uit het team om een 3, 2, 1 op te geven. Op basis van deze namen word een man of the match bepaald. Deze week het onderstaande resultaat met matchwinner Sebastiaan Markus.

Man of the match: SVHA – Barneveld

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Sebastiaan Markus 3 2 2 2 3 12
Ernst Henzen 1 1 3 2 7
Mark de Ruijter 2 3 1 6
Bas van Brandenburg 3 3
Thibault Zegers 1 1
Roy Kuiper 1 1

Oja het bleef achteraf nog lang gezellig. Lekker op het terras wat drankjes nuttigen en genieten van het lekkere weer. Mark van Eldik was bijzonder blij met de overwinning zoals te zien is, maar welke overwinning was Mark blij mee 😉