Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

10 november 2014

In beeld: Vrijdag Old Stars blinken uit in Heteren

Wat misschien niet iedereen weet is dat wij ook een ‘35+’ voetbalteam hebben bij SVHA. Jazeker en wij spelen nog een echte KNVB-competitie ook op een aantal vrijdagavonden. Het is een 7×7 competitie die wordt gespeeld op een half speelveld. En nu niet roepen: “maar een half veld”. Een half veld is zeer vermoeiend, want je kunt je echt niet verstoppen. Wat we wel mogen is heel veel wisselen. Dat is prettig en ook wel nodig. Wij spelen inmiddels ons tweede seizoen en hebben na wat wisselingen de vaste formatie inmiddels wel gevonden.

Het team bestaat uit: Angelo Mulder, Buis Ebbinge, Leon Menning, Pieter van Lent, Arie Frentz, Olaf vd Lienden, Peter Dekker, Martin Vink, Ernst Henzen, Egon den Hartog, Wijnand Gerritsen en Erwin Hartman.

Gerben Wiggelman, Jean Paul Christy en Rene Post hebben het vorige seizoen wel deel uitgemaakt van de selectie, maar zijn er mee gestopt. Allemaal jongens die van het voetbalspelletje houden en ook aardig kunnen scoren in de derde helft. Wij zitten in een poule van vier teams en spelen vier mini-toernooitjes per competitie-periode (najaar en voorjaar).

De teams zijn SDOO 1, OVC’85 1, ESA 3 en SVHA 1. Elke competitieavond is een ander (het thuisspelende team) vereniging aan de beurt om het mini-toernooi te organiseren. En uiteraard de ‘nabespreking’ in de kantine!!!!

Afgelopen vrijdag 7 november speelden wij ons derde mini-toernooi op het sportpark van SDOO in Heteren. De eerste wedstrijd tegen ESA. Er werd slim gespeeld, balletje deed keurig het meeste werk. Maar ook de fitheid en fysieke kracht van een aantal spelers viel op. Wij creëerden redelijk wat kansen en wisten er 3 te verzilveren. Twee meer dan onze tegenstander. Dus Eindstand 3-1.

De tweede pot was tegen de ploeg uit Oosterbeek, OVC’85. De vorige wedstrijd tegen OVC’85 speelden wij gelijk, dus nu de uitdaging om het beter te doen. De laatste wedstrijd tegen het thuisspelende team van SDOO was evenals de voorgaande competitieavonden weer een vrijwel gelijke strijd.

Hoewel wij toch wat meer kansen kregen, wist SDOO uit een ongelukkige ‘kluts bal’ te scoren. Tegen de verhoudingen in wonnen zij met 1-0. We kunnen terugkijken op een geslaagde competitieavond, want we zijn allemaal heel gebleven (erg belangrijk omdat de hersteltijd bij de oudjes vaak iets langer duurt dan drie weken) en hebben 6 (van de 9) punten gepakt.

Op vrijdag 28 november (over drie weken dus) spelen wij ons laatste wedstrijden van de najaar competitie. We spelen dan thuis, dus het mini-toernooi wordt dan door SVHA zelf georganiseerd. Dat betekent dat de derde helft ook prima wordt geregeld. Kom allemaal kijken. We kunnen wel wat support gebruiken en bovendien is het erg gezellig bij de ‘nabespreking’ in de kantine.

Ons doel die avond is “heel blijven”, “de volle 9 punten pakken” en “een volle kantine tijdens de nabespreking”!

Sportieve groet en tot vrijdag 28 november om 19.30

SVHA 35+ 1