Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

30 december 2014

Houthakkersdag winnen? Lees dan deze informatie!!

Aanstaand weekend staat de houthakkersdag weer op het programma. Vorig jaar ging Zondag 3 met de begeerde titel aan de haal. Echter moeten we eerlijk zijn en word de dag met het jaar populairder. Zo ook aankomende editie. Nog nooit werden zoveel deelnemers verwacht als aankomend weekend. Nog even wat aanvullende informatie, sfeerbeelden en een klein uitlichting van de teams.

De Teams

Zondag 1

Trainer Henk Stuivenberg verplichte zijn selectie aanwezig te zijn bij deze activiteitendag. De trainer haalde aan anders al te willen beginnen met trainen omdat de eerste wedstrijd van één alweer wacht op 18 januari tegen SC Oranje. Goed. Deze dag is dus gereserveerd door de mannen van de activiteiten commissie en om alvast in vorm te komen werd de groep verplicht aanwezig te zijn.

Zondag 1 is een goede technisch voetballende ploeg, al weten deelnemers van vorige edities dat je met alleen technisch vermogen er niet komt. Het eerste word wel eens verweten dat zij niet fysiek de strijd aan kunnen gaan met fysieke ploegen. Dit weekend mogen zij het tegendeel bewijzen met jongens als Elkjear Rikken die voor defensie hebben gewerkt word er toch wat verwacht van het vlaggenschip van SVHA. De hoofdtrainer kennende zal hij niets minder willen dan de winst. Zondag 1 een groep om voor te waken.

Zondag 2

Het is altijd lastig te bepalen wie er nu echt in 2 zitten en wie er nu in 1 zitten. Zo zal Henk ook een selectie moeten maken voor de houthakkersdag. Wellicht dat een aantal spelers uit 2 zelfs hun debuut in 1 kunnen maken en andersom. Omdat deze  groep deel is van de selectie werden ook zij verplicht hier aanwezig te zijn.

Zondag 2 is een collectief bestaande uit een vaste kern. De groep kampte dit half jaar met veel pijntjes en ging dus teleurstellend de winterstop in. Echter zitten er bij deze groep wel wat jongens die van aanpoten weten zo hebben zij een slager aan boord, een arts maar boven alles hebben zij vooral wel een aantal fysieke jongens in de groep. Een wapen wat goed van pas zou kunnen komen tijdens het touwtrekken of bijvoorbeeld het zagen. Zondag 2 is voetballend vaak ondergeschikt aan zondag 1, maar door de fysieke kracht van deze mannen schatten wij de kansen van Zondag 2 net wat hoger in dan die van 1.

Zondag 3 *Winnaar 2014* *Titelhouder*

Ja wat kwamen ze hard vorig jaar. Grote mond als dat ze hebben stonden ze daar. Het destijds nieuw gevormde team wat voor het eerst deelnam aan de houthakkersdag won die dag de titel. Echter kwam de strijd aan op het laatste spel. Dit was het spijkers slaan. Hier werd de overwinning gepakt door zondag 3, zij wonnen namelijk dit onderdeel en weerde daarmee de naderde concurrent zaterdag 2 af. Echter werd dit onderdeel gedaan door Dwight van der Meyde. De timmerman in dienst van SVHA staat niet langer meer onder contract bij ‘het klavertje 3’.

Buiten het feit dat Dwight niet aanwezig zal zijn, zijn Sebastiaan Markus, Edwin IJkhout en Remco IJkhout alle neutraal en zullen niet deelnemen(organisatie). Ernst Henzen en Egon den Hartogh twijfelgeval(Vrijdag 1 keuze). Hiermee doet de sterren assemblee van zondag 3 een hoop kwaliteit cadeau. Zo worden dus 4 defensie leden afgeschreven. Wel zullen Roy Vermeulen en Bram Ariese weer aanwezig zijn, die vorig jaar met het zagen een mega aandeel hadden in de winst. De vraag is kan het restant van zondag 3 het geweld van de rest van de vereniging afslaan?

Zondag 4

Naar verwachting zullen de mannen van zondag 4 niet in grote getallen op komen dagen. De groep die vorig jaar onverslaanbaar was tijdens het touwtrekken en zich lang mengde in de strijd om de titel zal het dit jaar dan vermoedelijk iets rustiger aan doen. De groep bestaande uit oud eerste elftal krachten laten graag aan jonkies zien wie de echte mannen zijn. Mochten zij toch op volle sterkte komen dan is dit zeker een team om rekening mee te houden.

Zaterdag 2 *Winnaar 2013*

Toen vorige jaar de beker overging naar zondag 3 was de groep vastbesloten. Wij gaan hem volgend jaar terug winnen. Als we dan één groep moeten bestempelen als de meest fanatieke dan gaan we voor zaterdag 2. Enkele weken geleden spraken team captains Heino & Andre al van een gelopen zaak. De routiniers besloten op de dag van hun interview al dat zij gewonnen hadden. Met deze uitspraken zetten zij zichzelf in de absolute favorieten rol. Misschien nog wel meer dan de huidige titelhouders.

‘THE GREEN AND WHITE ARMY’ – zoals zichzelf zo graag noemen komt op volle toeren. De krijgers van zaterdag 2 zullen dan ook geen gas terug nemen. Fysieke kracht gemengd met snelheid en techniek is dit gewoon een hele sterke groep. Echter is het de vraag, kunnen zij de favoriete rol waarmaken? Of zitten de mannen van Jansen grootspraak te houden..

Zaterdag 3

Schrijf deze jongens niet af. Deze groep weet pas wat een vriendenteam betekend. De groep is in zijn geheel al lange tijd bij elkaar. De grootste valkuil voor dit elftal zal de fysieke kracht zijn. Het zijn voor het oog nog pupillen en teams als zaterdag 2 en zondag 4 lusten deze jongens rauw, maar verkijk je niet op het doorzettingsvermogen van deze groep. De mentaliteit zowel op het veld als tijdens het hijsen ligt enorm hoog. Ook verklapte een speler van zaterdag 3 laatst al dat de groep tactieken heeft bedacht voor deze dag. Er is dus blijkbaar voorbereiding geweest door de groep. Zaterdag 3 bestempelen wij als de ultieme underdog.

Vrijdag 1 & A1 = Dreamteam

Vorig jaar was ook hun eerste editie. Al stonden ze in het klassement nagenoeg onderaan waren zij zeker de luidste. De groep van 35+ was hoorbaar aanwezig tijdens de loterijen en om toch maar één maal te winnen tijdens deze dag besloten zij alle loten op te kopen. Oke dan even een prognose over deze groep.

Verkijk je er niet op. Deze mannen weten als geen ander hoe je slim een spelletje kunt winnen. Met zo weinig mogelijk meters het maximale bereiken. Goed nadenken zorgt voor het optimale resultaat. Laten we hopen dat Vrijdag 1 het beter doet dan vorig jaar.

Daarom sluit onze A1 aan. Onze A1 is dit jaar gemengd met onze buurvereniging Excelsior. De formatie van Roy Swartjes gaat het loopvermogen recht zetten dat vrijdag 1 te kort komt. Hierdoor word vanaf heden niet meer een onderscheid gemaakt tussen A1 en Vrijdag 1. Nee we benoemen de groep tot Dreamteam. Deze krachtige combinatie met Zettense know-how mag niet worden onderschat, we verwachten dat zij keurig mee doen om een middenmotor plekje.

Meiden A

Het is heel leuk allemaal, maar er is maar één kampioen. Dat zijn onze meiden. Dit jaar doen dan ook onze meiden mee met een eigen team. Naar verwachting zal bijna de gehele groep aanwezig zijn wat niet alleen sportief een grote winst is maar ook de gezelligheid zeer prijst. De vraag is alleen hoe kunnen zij het geweld van de mannen weerstaan?

Onderschat deze meiden niet, vele zijn er al door gevallen. De ploeg opereert graag in een underdog positie. Het werd namelijk tot iedereen ze verbazing al kampioen in de 1e klasse en in de hoofdklasse. De groep heeft meer in haar mars dan je zult denken. Daarom schatten wij de meiden in tot een verrassing, winnaar? Misschien iets te vroeg, maar zeiden we dat ook niet toen ze de 1e klasse binnen kwamen?

Tijden

  • Kantine open: 10:00
  • Teams verzamelen uiterlijk 10:30
  • 1e Ronde Start: 11:00
  • Broodjes Eten: 13:00
  • Eindspel 18:00

Sfeerimpressie editie 2014

Graag tot zondag allemaal!