Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

20 januari 2016

Houthakkersdag 2016

Houthakkersdag 2016

Op zondag 3 januari zijn wij, zoals inmiddels een traditie geworden is, het jaar gestart met de houthakkersdag. Dit hebben wij gedaan met alle senioren teams, de jongens van de A en natuurlijk konden de dames niet ontbreken.

Om 10.00u werd er verzameld in de kantine, rond 10.15u opende Edwin IJkhout de houthakkersdag en vertelde wat de teams te wachten stond. Hierna gingen de teams zich klaar maken voor het ochtendprogramma. De laatste sigaretjes werden gerookt en de voetbal kleren werden aan gedaan. Om 10.30u begon de eerste ronde. De dames, zondag 1 en zondag 2 starten de dag met een potje voetbal, dit telde nog niet mee voor het klassement. Zondag 3, zondag 4, zaterdag 2 en de A1 begon met de spellen. Touwtrekken, spijkerbroekhangen en het schieten op het goal. Om 11.15u werden de rollen om gedraaid. Rond 11.45u was het ochtendprogramma afgelopen, konden de teams lekker gaan douche en stonden er in de kantine wat broodjes met knakworsten voor ze klaar.

Na deze ochtend is zondag 4 de koploper met 14 punten. Gevolgd door Zondag 1 en zaterdag 2 met 12 punten. Daarna komt de A1 met 9 punten. Zondag 2 en zondag 3 hebben allebei 8 punten en helaas staan de dames onderaan met 5 punten.

Nadat iedereen genoten had van de broodjes en al het nodige bier zijn wij gestart aan het middag programma. Dit begon met het darten. Elk team mocht negen pijlen gooien. Nadat (bijna) alle pijlen op het dartbord terecht gekomen waren, werd er gestart met het verkoop van de lootjes. Na een aantal rondes met het rad van fortuin begonnen wij aan de tweede spel ronde, het spijker slaan. Er werd een aantal keer mis geslagen, maar gelukkig gingen de spijkers er binnen een paar slagen toch in. Het blijft erg spannend en de teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Nadat Gepco weer een aantal keer aan het rad van fortuin had gedraaid zijn we aan de een naar laatste ronde begonnen. Het houtzagen, hierbij vielen de nodige zweetdruppels op de grond en was de verzuring goed te zien. Er werden erg snelle tijden neergezet, maar niemand kon op tegen de 34 seconden van de A1. Na deze zenuwslopende ronde, werd er natuurlijk weer aan het rad van fortuin gedraaid voor weer wat mooie prijzen. Ook werd er rond gegaan met de vleesschaal. Er werd door veel mensen geraden, helaas zaten er niet veel mensen dicht bij. Er waren twee kans makers op de schaal. Toch zat Mehdie Mieri er het dichts bij en ging er met de vleesschaal van door. Nadat er rond gegaan was met de vleesschaal werd de laatste en beslissende ronde gestart. Het spijkerpoepen. Ieder team mocht twee spelers aanwijzen die het spel gingen spelen.

Deze laatste ronde heeft beslist dat zondag 4 de grote winnaar is van de houthakkersdag van 2016! Zaterdag 2 is op de tweede plek geëindigd en zondag 3 op de derde. De A1 is vierde geworden, een gedeelde vijfde plek voor de dames en de zondag 2. Helaas was dit niet zo’n succesvolle dag voor de winnaars van vorig jaar, zondag 1. Zij zijn jammer genoeg als laatste geëindigd.

Om de winst van zondag 4 te vieren word er nog wat gedronken en worden de laatste prijzen verloot. Daarna gaat iedereen langzamerhand naar huis en om 19.00u is de houthakkersdag 2016 dan echt voorbij.

Wij kijken nu al uit naar volgend jaar en hopen jullie dan allemaal weer te zien!

– Geschreven door Beau Willemsen – Activiteitencommissie SVHA