Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

12 oktober 2015

Het weekend van SVHA (week 42)

Op een mooie zonnige zaterdag 10 oktober begon de MD1 heel goed tegen Driel door binnen een paar minuten 1 -0 voor te komen. Helaas bleef het bij dit doelpunt voor onze meiden en draaide het spelbeeld om. Uiteindelijk wist Driel de wedstrijd met 1 – 7 te winnen. Op veld 2 werd er om 09:00 uur afgetrapt door de E2 in hun wedstrijd tegen de E1 van Dodewaard. Dodewaard E1 wordt begeleidt door onze keeper van zondag 1 (Sjoerd Velthorst). Beide ploegen maakte er een mooie strijd van met kansen een beide kanten. Het was dan ook zeer terecht dat de wedstrijd eindigde in een puntendeling eindstand 2 – 2. Behalve de E2 trapte ook de F4 om 9 uur af tegen de F5 van SKV. Ook daar ging het spel op en neer. Maar onze F4 bleek uiteindelijk toch net wat sterker wat in een verdiende 3 – 1 overwinning resulteerde.

Vervolgens was het om 10:45 uur de beurt aan de E1. Zij moesten het opnemen tegen ESA E7. De E1 combineerde er lekker op los op het kunstgrasveld met een hele mooie 5 – 0 overwinning als gevolg. Net na de middag mochten de B1 en de MB1 de velden betreden. De B1 moest tegen de B2 van Woezik. De B1 heeft het erg moeilijk in de 2e klasse en ondanks het toch prima vertoonde spel wisten de jongens ook tegen Woezik geen punten te pakken. Woezik won de wedstrijd met 1 – 4. Onze jongste leden de Mini`s thuis tegen de Mini`s van Oranje Wit hebben gespeeld. Een gelijkopgaande strijd heeft in een 1 -1 eindstand geresulteerd. De MB1 had vorige thuiswedstrijd met 24 – 0 gewonnen dus iedereen ging er maar even goed voor zitten. Na iets meer dan 20 minuten voetbal was de tussenstand 3 – 3 dus het wederom veel doelpunten alleen nu wat eerlijker verdeeld. Na en 4 – 3 ruststand bleef de MB leuk combineren maar leek het ook kwetsbaar achterin. Na de 5 – 3 werd het weer spannend met de 5 – 4. Vervolgens kwamen er aan beide kanten kansen op doelpunten. Uiteindelijk bleek de SVHA aanval toch de sterkste en werd er nog 2 keer gescoord. Een verdiende 7 – 4 overwinning en 3 punten voor de MB1. Om 15:00 uur werd de middag afgesloten door de A1 en zaterdag 2. De A1 moest het tegen het nog ongeslagen Wageningen A1. Op het veld was echter weinig te merken dat Wageningen mede koploper was. De A1 combineerde prima wat resulteerde in een 2 – 0 tussenstand. Een klein onachtzaamheidje achterin zorgde ervoor dat het met een 2 – 1 ruststand toch nog spannend was. In de 2e helft schakelde de A1 echter nog een tandje hoger en lieten er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Wie de maak kennis met heeft gelezen van afgelopen vrijdag heeft kunnen lezen dat Loay Saleh 2 doelpunten zou maken. Waar belofte schuld maakt scoorde hij er niet 2 maar gewoon even 3. De eindstand was niet eens heel geflatteerd 7 -1. Ook zaterdag 2 maakte het voor rust (3-2 ruststand) onnodig spannend en stelde in de 2e helft ook orde op zaken. Uiteindelijk won zaterdag 2 dik verdiend met 7 – 2 van SKV 5.

De dames moesten vandaag naar het hele sterke DZC`68 uit Doetinchem. Helaas konden onze dames het de aanstaande kampioen niet moeilijk maken en werd er met ruime cijfers verloren. De C1 gaat steeds beter draaien maar dat resulteerde helaas net niet in het meenemen van een punt bij Leones/DSZ C1. Ze verloren met 2 – 1. De B2 moest aan de andere kant van de snelweg tegen onze buren uit Zetten. Ook de B2 wisten niet te winnen en keerde met een 6-2 nederlaag en dus 0 punten terug in Herveld. De MC1 moest hun meerdere erkennen in WVW MC1 3-0 verlies. Ook de D1 is nog zoekende op 2e klasse niveau vandaag bleek de D1 van aquila een paar maatjes te groot 6 – 0 verlies. De E3 wist op hetzelfde complex tegen Aquila E3 wel de punten mee naar herveld te nemen 2 – 9 winst. Ondanks dat ik vorige week de tegenstanders van de ME1 heb gewaarschuwd stomen deze meiden gewoon door. Vandaag werd de wedstrijd tegen Spero ME1 met 1 – 3 gewonnen. De F2 won vandaag hun uitwedstrijd bij Redichem F4 met 1 – 4. De F3 verdiende minimaal een punt in de uitwedstrijd tegen DTS Ede F10 maar verloor toch met 3 – 2. Tot slot had de F1 vandaag een dag waarbij het gewoon niet wilde lukken om te scoren. Ondanks een veldoverwicht en flink wat kansen was het Woezik F4 dat de wedstrijd met 1 – 0 wist te winnen. Simpelweg omdat hun wel lukte om een keer te scoren.

De zondag beter bekend als de dag na de nacht van voorliep niet voor alle teams goed. SVHA 1 ging hard onderuit tegen DIOSA. De koploper legde pijnlijk de Hervelders over de knie en vertrok met een 0-7 winst. SVHA 2 was eveneens niet gelukkig. De ploeg zakte niet door een ondergrens maar zag de punten wel met Roda’28 mee gaan na een 1-3 verlies. Dat er altijd één team is dat presteert na de nacht van weten we inmiddels nu wel. De gehele feest organisatie speelt in SVHA 3 en maken er traditie van om te winnen na deze avond. Zo ook vandaag tegen het gevreesde Aquilla gingen de Hervelders met 2-5 winst naar huis. Zondag 4 speelde voor de verandering eens wat later, om 13:00 trapte de mannen pas af bij DIOSA. Het verloor nipt met 3-2.