Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

9 februari 2015

Gediplomeerde trainer Fred Schuurman sluit aan bij selectie SVHA

Nadat we een aantal weken geleden konden melden dat we het contract met Henk Stuivenberg, trainer/coach van de selectie, voor een jaar hebben weten te verlengen is er nu wederom goed nieuws!

Angelo Mulder had bij het aangaan van zijn interim assistent-trainersfunctie voor de selectie al aangegeven te stoppen met het trainen per 1 januari 2015. Uiteraard zijn we hem dankbaar voor het tijdelijk opvangen van ons probleem en de extra tijd en energie die hij heeft gestoken in de club. Hij zal zijn pijlers weer volledig gaan richten op “Klavertje3” het derde seniorenteam op zondag waar hij trainer en coach van is.

Daarnaast hebben we een tijd geleden Frits Kuiper bereid gevonden om dit seizoen op de zondagen het tweede elftal van SVHA te begeleiden. Frits heeft zijn volledige commitment gegeven voor SVHA. Ook Frits zijn we daarvoor natuurlijk dankbaar. Hij zal het resterende gedeelte van dit seizoen dan ook bij SVHA 2 blijven. Met name deze twee heren hebben de technische commissie de ruimte gegeven om naar een structurele oplossing te gaan zoeken en dat is gelukt!

Op de vacature hebben diverse kandidaten gereageerd. We hebben in onze ogen zorgvuldig het proces doorlopen en uiteindelijk voor Fred Schuurman uit Renkum gekozen. We hebben Fred aangenomen om nog dit huidige seizoen af te maken als trainer/coach waarbij we van beide kanten alle opties serieus open houden om alvast vooruit te kijken naar het seizoen 2015-2016.

Met name zijn ervaring (o.a. ook met jeugd) en zijn kwaliteiten op het vlak van keeperstraining waren doorslaggevend. Maar ook zijn doelstelling (Fred kent en volgt SVHA al langer) om bij een gezellige, openhartige club met een dorpskarakter en een gezonde sportieve ambitie aan de gang te gaan maakt Fred voor ons de juiste kandidaat.

Trainerslicentie TC3, selectietrainer, Blauw Geel Ede, CHRC, keeper, studiedagen o.l.v. Foeke Booy, keeperstrainer diploma aan de school van Frans Hoek, etc etc. We kunnen dus spreken van een ruime ervaring in zowel opleiding als in de praktijk!

We zijn inmiddels een aantal weken onderweg met trainen en ondanks dat er wat wedstrijden zijn afgelast(we kunnen niet wachten op hét kunstgras) heeft Fred al de nodige uurtjes bij de lokale sv. erop zitten. Zowel met de spelersgroep, technische staf en Henk is het gevoel goed.

Al met al goede ontwikkelingen waardoor we vol vertrouwen de 2e seizoenshelft tegemoet kunnen zien waarmee ik ook direct een woord van dank wil uitspreken voor degene die hier een bijdrage in hebben gehad.

Ik hoop op een mooie tweede seizoenshelft!

Bij vragen/opmerkingen kunnen jullie zoals altijd bij mij terecht.

Vriendelijke groeten namens de technische commissie senioren,

Martijn Markus