3 juni 2016

F2 Kampioen, na een zinderende slotdag!

ZETTEN, 21 mei 2016
09.45h druppelen de SHVA spelers binnen in kleedkamer 3 van Excelsior. Een aantal spelers van Excelsior is dan al aan het voetballen en ze hebben er zin in. Voor aanvang van deze wedstrijd staat SVHA F2G met 1 punt voor op Excelsior F1.
De andere statistieken: Excelsior 73 (!) doelpunten en een doelsaldo van +57, waar ‘onze boys & girls’ er 43 wisten te maken en ons doelsaldo +30 was.
Een makkelijk scorende ploeg tegen een effectieve en goed verdedigende buur.
Voor aanvang van de wedstrijd werd de evaluatie alvast gedaan met de leiders Excelsior:
– het zal een spannende wedstrijd worden
– we zijn aan elkaar gewaagd
– wie er ook wint, het zijn allemaal toppers!
– 150+ mensen langs de lijn
– het lijkt voor de ouders/opa’s/oma’s/leiders etc belangrijker dan voor de kids.
– hoewel…..
10.30h, het fluitsignaal klinkt en we zijn van start. Door volle druk van SVHA zijn we in het begin goed op de helft van Excelsior te vinden. Buiten wat kleine minikansjes was er weinig aan de hand voor Excelsior. Naarmate de eerste helft vordert verliezen we steeds vaker duels op het middenveld. Nu komt het aan op de verdediging en die staat -samen met Ferran in de goal- goed.
Excelsior krijgt meer kansen en een aantal goede doelpogingen. Onze goalie geeft geen kick, pakt 3, 4 ballen en belangrijker, houdt ‘de nul’! Het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft is welkom. Onze toppers zijn moe en kunnen wel een adempauze gebruiken. In de rust lopen we nog een keer door wie wat moet doen, waar en vooral waarom! Alle spelertjes willen kampioen worden, maar we moeten nog een helft. 20 minuten de deur op slot houden en zelf kansen creëren.
De tweede helft begint met een stormloop richting de goal van SVHA. De boodschap ‘niet laten schieten’ is voor 80% aangekomen.
Een zeldzaam schot richting de goal gaat over of naast. Wij raken de lat aan de andere kant, maar ook daar blijft het net schoon.
Excelsior weet zowaar doel te treffen, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een overtreding. We zetten iedereen weer op zijn/haar plek, maar dan krijgt Excelsior de vrije trap terwijl wij (‘iedereen’) dit anders zag!!! Lichte paniek, want we moesten verdedigen, niet opbouwen en dus we stonden nu niet goed. Stress alom, maar het recht zegevierde en de vrije trap zorgde niet voor schade.
De tijd ging in slow-motion, seconden duurde minuten en minuten duurde uren…. 11.18h Het fluitsignaal klonk als een bevrijding, de 0-0 stond op het scorebord en het gejuich barstte los!!!!
!!!!!!   KAMPIOENEN   !!!!!!!
Een puike wedstrijd, spannend vanaf de eerste tot en met de laatste seconde. De teams deden niet voor elkaar onder en met 1 punt voorsprong voor SVHA F2G de volle winst. Voor Excelsior een super goede tweede plaats, chapeau! Een goede buur, maar ook een vriend ! 🙂