Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

7 september 2014

F2 bekert door!

Nog niet iedereen was uitgeslapen, maar ‚de derby’ stond toch echt om 9.00h op het programma.
Excelsior in Zetten! Na een vermoeiende reis van pak ‘m beet 1,5km was iedereen om 8.30h op de plaats van bestemming. Op papier moest het kunnen, maar we speelden op gras, niet op papier……

Het gemis van Roan zou de doorslag kunnen geven, het was erop of eronder. Met 8 man sterk trokken we de stoute (voetbal)schoenen aan en onder leiding van Cas gingen we op naar het veld. Excelsior was ook met 8 man aanwezig en we konden 8 x 8 gaan spelen.

Opstelling bij aanvang:
Sophie (K), Bjorn(V), Dylan (V), Cas (M + C), Bart (M), Ard (M), Mart (A), Stijn (A)

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen we er vol tegenaan. Kansen waren er voldoende, maar de Zettense muur was zeer degelijk. Het leek erop dat Excelsior zich bijna letterlijk ingegraven had, want er was echt geen doorkomen aan. Alle schoten op het doel werden gekeerd en ook de corners brachten geen oplossing.

Excelsior speelde op de counter en de uitbraken die er waren werden goed gestopt door onze mannen. Als er al geen man meer over was stond Sophie klaar in de goal. Het leek lange tijd onze kant op te gaan, maar uit het niets keerde de kansen. Een prachtige steekpass door het midden lanceerde een Excelsior speler die hard en hoog een onhoudbare bal binnen knalde. (1-0)

Het was tegen de verhouding in, maar het gaf aan dat we nog beter ons best moesten doen. Stijn, Cas, Ard en Bart probeerden Mart te bereiken, maar dat was vrijwel onmogelijk. Een mooie geplaatst hard schot van Bart zorgde alsnog voor de kanteling in de wedstrijd. De keeper van Excelsior dacht de bal te kunnen tegen houden, maar zag de bal door zijn benen het doel in gaan! (1-1)

In de rust was het drinken en bijkomen. Overrompelt door de weerstand waren we (inclusief de trainers) stuk voor stuk buiten adem. Alleen Sophie had niet al te veel te doen gehad en was nog helemaal fit. Vol energie was zij vast besloten om op het veld te gaan helpen.

Probleem……. Stijn konden we niet missen nu, maar was wel de tweede goalie….. Na overleg met onze derde doelman Bjorn trokken we een niet geplande keeperstruck uit de hoed…. Bjorn ging de goal in, want ook hij doet alles voor het team, super!!

In de tweede helft zouden we proberen om de wedstrijd naar onze hand te zetten. Sophie zorgde voor wat meer beweging op het middenveld en Stijn speelde meer vanuit het midden. Deze aanpak leidde tot succes, want al snel stond Mart oog in oog met de keeper. Koelbloedig rondde hij af en de 1-2 was daar! Doordat Stijn meer achterin bleef (hij was bijna de persoonlijke bewaker van de spits van Excelsior!), kon Dylan een keer opstomen. Blijkbaar kan hij ook een man uitspelen, want op rechts schoot hij tot verbazing van velen naar voren. Hij had gezien dat Mart wederom op scherp stond en gaf een mooie pass naar “de (1)6”, waar Mart fantastisch wist af te ronden. (1-3)

We hadden de smaak te pakken! Stijn had de instructie „schieten maar” begrepen en prikte er 2 doelpunten bij (1-4 & 1-5).

Excelsior gaf zich nog steeds niet gewonnen! De taaie tegenstander stormde nog maar een keer op Bjorn af. Een mooi schot ging gelukkig net links langs de paal. Deze inzet had beter verdiend en gaf Excelsior voldoende motivatie om door te gaan. Vlak hierna leek Bjorn kansloos in een 1 op 1, maar onverschrokken keerde hij een schot van Excelsior. Het opruimwerk was niet overbodig en de schade bleef beperkt. In de laatste minuten gaven we nog 1 keer alles. Wederom was het Mart die met zijn derde goal een „zuivere hattrick” op zijn naam schreef! (1-7)

Een hele mooie uitslag maar gezien de spannende eerste helft had het ook anders kunnen lopen. Ook deze week weer super gespeeld iedereen! We eindigen als eerste in onze beker poule, dus we bekeren dus vrolijk verder. Maar eerst: Op naar de competitie!

(GH-20140906)