1 september 2014

Excelsior eist doelpunten van SVHA in bekerwedstrijd EMM

Eerder deze week melde we al dat SVHA goed mee bleef doen om de beker. SVHA 1 won uit verdiend van bekertegenstander SVO’68 door onder andere 2 doelpunten van Pieter (zie: Pieter helpt vermoeid SVHA 1 stap dichter bij de volgende ronde). Excelsior won op haar beurt met maarlieft 6-0 van EMM thuis. Dat deze bekerpoule besloten gaat worden op doelsaldo lijkt steeds meer het geval te worden. Eerder deze week won Excelsior namelijk ook al van SVO’68 met een 4-1 uitslag. Het is daarom voor SVHA van belang dat ze veel doelpunten gaan maken tegen EMM.

Excelsior behaalde in 3 duels het totale aantal van 7 punten. De punten gaan samen met een doelsaldo van 12 voor en 3 tegen. Wat een verschil van 9 oplevert.

SVHA behaalde in 2 duels het totale aantal van 4 punten. De punten gaan samen met een doelsaldo van 5 voor en 3 tegen. Wat een verschil van 2 oplevert.

Het is daarom aan SVHA om met 7 doelpunten verschil te winnen van EMM. Een behoorlijk lastige opgave. Gezien de 2 ploegen eerder al gelijk speelde tegen elkaar in het beker toernooi(zie: SVHA en Excelsior in evenwicht) is het lastig om een uiteindelijke winnaar te bepalen. Het is vooralsnog onduidelijk wat er gebeurd als SVHA de wedstrijd met 7-0 zou winnen. In dat geval komen beide partijen op 7 punten, doelsaldo van 12 om 3 en dus een exact zelfde situatie. Mocht SVHA winnen met 8-1 dan gaan de Groen – Witte wel door.

Vooralsnog lijkt het een moeilijke tot onmogelijke situatie te worden, maar toch houden we vertrouwen. We gaan in ieder geval voor de winst op een sportieve manier. Heel veel succes!

Fotografie: René Roelofs