Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

24 november 2014

Elsweide soap ten eind: 700 euro boete en een jaar schorsing

Er is veel over gesproken maar de Elsweide soap is eindelijk ten einde. Begin oktober speelde SVHA 1 uit bij Elsweide een wedstrijd die later nog veel besproken leek te zijn. De thuisclub uit Arnhem ging opzichtig buiten het boekje en moest een tuchtcommissie zaak van de KNVB slikken. Na een eerder uitgesproken straf van de KNVB ging Elsweide in beroep. Dit beroep is vorige week afgewezen en de KNVB handhaaft de straf. Dat wilt zeggen dat de spelers van Elsweide die op het formulier stonden tegen SVHA 1 een jaar lang niet mogen spelen, dat Elsweide 1 uit de competitie wordt gehaald gedurende dit jaar en dat de club een boete van 7.000 euro moet betalen waar nog een extra 250 euro onderzoekskosten bij komen.

Het tweetal van Elsweide dat opzichtig door het lint ging werd nog aanvullend geschorst. Huseyin Akdeniz kreeg voor het slaan en spugen naar een tegenstander een aanvullende schorsing tot 15 november 2015. Koray Ucer moet tot 1 november 2015 toekijken wegens het beledigen en bedreigen van de arbiter.

Begin oktober ging SVHA met 4-2 ten onder bij Elsweide. De thuisploeg zag twee spelers met rood vertrekken maar won de wedstrijd alsnog met 4-2. De arbiter ging onder politie begeleiding later het sportpark af.

Bron: Gelderlander

Wedstrijdverslag: SVHA 1 geeft wedstrijd uit handen in hectische slotfase bij Elsweide

Rectificatie 25-11-2014 (09:00): Eerder melde de Gelderlander en wij dus ook dat de boete 7.000 euro bedraagt. Dit blijkt achteraf 700 euro te zijn wat een aanzienlijk verschil is. De 250 euro onderzoek kosten blijven wel staan.