Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

24 oktober 2014

Elsweide na aanleiding van wedstrijd tegen SVHA 1 uit competitie gezet

ARNHEM – Het eerste elftal van de Arnhemse voetbalvereniging Elsweide is uit de competitie gezet. De tuchtcommissie van de KNVB heeft die beslissing genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen bij de wedstrijd in de vijfde klasse F tegen SVHA op zondag 5 oktober.

Spelers en supporters van Elsweide hebben zich, aldus de tuchtcommissie, tijdens en na dat duel schuldig gemaakt aan het bedreigen en beledigen van de scheidsrechter. Ook is de arbiter ‘belemmerd in zijn bewegingsvrijheid’, staat in de uitspraak.

De leidsman verliet het sportpark uiteindelijk onder politiebegeleiding. Verder zouden ook spelers en supporters van SVHA zijn bedreigd en uitgescholden.

Elsweide was eerder al voorwaardelijk uit de competitie genomen. Omdat de daarbij behorende proeftijd nog liep, is de voorwaardelijke straf nu omgezet in definitieve uitsluiting. Ook mogen alle spelers die op het wedstrijdformulier stonden van het duel met SVHA, dit seizoen niet meer voetballen.

Twee spelers van Elsweide kregen in het treffen de rode kaart. Desondanks wonnen de Arnhemmers met 4-2.

Bron: Gelderlander

Wedstrijdverslag: SVHA 1 geeft wedstrijd uit handen in hectische slotfase bij Elsweide