Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

21 november 2021

Eldenia geen partij voor SVHA MO17

Zaterdag 20 november: de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Eldenia.

De opdracht van vandaag was om datgene waar we hard op trainen te laten zien. Goed positiespel, vrijlopen, kansen benutten. Vanaf het begin leek dat te lukken. Alleen in het benutten van kansen blinken we niet uit, maar gelukkig maken we ondanks dat toch de nodige doelpunten. Lisanne opent de score en maakt ook al snel de tweede. Een aanval volgens het boekje van achteruit wordt voortgezet en door Noor bij de eerste paal binnen gegleden. Myrthe, Noor en Lisanne pikken nog drie doelpunten mee, waardoor de ruststand 0-6 is.

Eldenia maakt het ons niet echt moeilijk en als ze al richting onze 16 gaan dan weet Roos wel raad met de bal. Samen met Milou waren ze door niemand te passeren vandaag. Myrthe weet nog 4 keer te scoren en ook Malou benut haar kans. Noor zorgt voor doelpunt nummer 12. Rosan was ook zo dichtbij haar eerste doelpunt, het was haar zo gegund, deze gaat er vast nog komen.

De sfeer op het veld bij de tegenstander wordt er niet beter op. Nienke, die een hele goede wedstrijd speelt, wordt lomp omver getrapt. Dan gebeurt er iets wat we de laatste tijd veel zien in Nederland op de tribunes langs de voetbalvelden, vrijdagavond nog in R’dam, een totaal gebrek aan respect. In dit geval respect van een speelster richting de trainer/leiding, waardoor zij zeer terecht door hen van het veld wordt gestuurd. Een goede beslissing, maar een heftig einde van deze wedstrijd. Al maakt het ons wel trots om te zien dat ‘onze meiden’ niet mee gaan in dit verbale geweld en altijd respect tonen naar leiding, scheidsrechter en speelsters.

Een goede overwinning vandaag meiden, wij zijn trots op jullie! Bedankt vlagger Senne en leuk dat we support hadden van onze geblesseerde speelsters en de (rijdende) ouders. Goed weekend allemaal!