30 maart 2019

Eindelijk weer een competitiewedstrijd voor JO11-1; en wat voor één…

Vandaag stond dan eindelijk de wedstrijd tegen SDOO op het programma. Voor de winterstop zijn we elkaar al een keer eerder tegen gekomen. Toen moesten we uit en verloren helaas met 4-2.

Kortom, de kinderen wisten wat ze te wachten stond en dat was vandaag de punten in Herveld laten. Helaas had Sander gister teleurstellend nieuws, want door zijn blessure kon hij deze wedstrijd nog niet meedoen. Hierdoor moesten we met een wat andere opstelling beginnen. Je zag dit helaas ook aan het spel. Wij begonnen rommelig aan de wedstrijd! Desondanks scoren wij via een mooie corner de 1-0. Nou, hopelijk is dan nu de druk eraf en kunnen we gaan vlammen. Helaas komt SDOO na de eerste time out er beter uit dan wij. Wij hebben helaas wat ongelukkig balverlies, waardoor de goede mid-mid van SDOO zijn kans schoon ziet en de 1-1 scoort. Jammer van het doelpunt, maar ondanks dit tegendoelpunt houden we allemaal de kop omhoog en gaan we er weer voor.

In de rust leg ik ze uit dat ze wat rustiger aan de bal moeten zijn. Gaan combineren met elkaar dan komen we er wel. En blijf die duels in gaan want die zijn het belangrijkst vandaag!

Na de rust voetballen we dan ook met momenten heel goed, combineren we goed. maar ook zijn er momenten met stress waar we de bal snel naar voren willen hebben. Helaas wordt het harder werken niet beloond en krijgen we met enorme pech de 1-2 om de oren. Gelukkig reageren we hier snel en goed op, want nog geen twee minuten later wordt er weer via de corner gescoord. Dit keer een indraaiende corner: 2-2 met nog een kwartier te spelen. Wij, als SVHA, zetten dan ook alles op alles om de wedstrijd over de streep te trekken. Duels worden harder. Kansen worden groter, maar de counters van SDOO zijn ook erg gevaarlijk. Het is blijven opletten en blijven vechten. Laten de laatste vijf minuten nou voor SVHA zijn. De bal wordt net achter de verdedigers van SDOO gepasst en wordt goed binnen getikt. Gooooaaaaal: 3-2 voor SVHA. Met nog twee minuten op de klok en met onze werklust hebben we de overwinning over de streep getrokken.

De ontlading van de kids + staf was dan ook enorm groot. Weken getraind voor deze wedstrijd. Totaal nog geen wedstrijdritme, maar we hebben gewonnen. Volgende week spelen we nogmaals thuis om 8.45 uur.