Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

17 september 2018

Een zenuwslopende derby voor JO11-1

Vandaag stond Excelsior op het programma voor de jo11-1. Voor de meesten een doodgewone wedstrijd, maar voor twee in het team blijft dit spannend. Nu zullen jullie denken, waarom? Nou, regelmatig wordt er een discussie gehouden tussen opa Van Meel en Isa & Sen. Opa van Meel heeft namelijk jarenlang bij Excelsior gespeeld. Hij begrijpt het dan ook echt niet waarom Isa en Sen bij SVHA spelen. (Excelsior is toch veel beter, wordt er dan gezegd). Zou er na deze derby dan eindelijk eens wat duidelijkheid komen??

Na een ijzersterke warming-up kunnen we eindelijk beginnen aan de wedstrijd. Het begin was wat rommelig, misschien toch wat zenuwen bij de kids. Gelukkig wordt dit snel herpakt en zijn wij eigenlijk veel bij de goal van de tegenstander, maar krijgen de bal er nog niet echt in. Hoe we het ook doen… paal, lat, net naast, net over. Kortom, gewoon pech voor ons. Xander en Kyano hebben het prima voor elkaar achterin. Rustig aannemen en weer doorspelen op iemand anders! Zo houden Danny en Niek het veld goed breed op de flanken en worden we steeds gevaarlijker. Helaas gaan we toch de rust in met een 0-0 tussenstand. Er wordt helemaal niet slecht gevoetbald; duels worden gewonnen en we werken hard voor elkaar. Het probleem is echter dat de bal er niet in wilt. Zo blijven voetballen dan valt de bal vast nog goed voor ons! Hup het veld in en knallen met z’n allen. Helaas valt de bal inderdaad vlug in het net, alleen wel in de verkeerde. Door klunzig balverlies weet Excelsior goed de combineren en het net te vinden. Jammer, het eerste schot op goal meteen raak! Hierdoor wordt SVHA nog feller en wordt het nog feller. Als trainer denk je dan.. hoe gaan we dit aanpakken? Na lang nadenken hadden we de keuze gemaakt. Ondanks dat Ferran een prima wedstrijd speelde en zichzelf steeds goed vrijliep, maar de bal er helaas niet in kreeg hebben we hem terug laten zakken naar achter en onze Xander in de spits gezet, naast Sen! Hier kwamen dan ook meteen de eerste echte kansen vandaan, waardoor Excelsior het niet meer wist en een handsbal maakte. Kortom, op de stip met die bal! Xander gaat achter de bal staan en schiet hem snoeihard binnen! He he, eindelijk 1-1. Nog 10 minuten te spelen. Ofwel, alles of niks! Zo hebben we onze Isa op mid-mid lopen die vandaag geen duel verloren heeft en in de 2e helft ook nog eens de rust kan bewaren! Ze ziet Xander vrij staan en nogmaals weet Xander het net te vinden, dit keer met zijn hoofd: 1-2 voor. Nog een paar minuten te gaan! Sen weet de achterhoede helemaal gek te maken. Hij is dan wel klein, maar hij is de hele wedstrijd al goed aan het drukzetten, waardoor hij 9 van de 10 keer ook nog eens de bal in bezit kan houden! Klasse jongen, laat je niet gek maken! Vervolgens trekt onze Sander op linkshalf de trukendoos open en zet hij Excelsior een paar keer flink te kijk. Niek,Danny en Kyano zijn de laatste paar minuten nog goed alert; terug verdedigen, duels winnen en weer naar voren. Er wordt dan ook door iedereen prima gevoetbald en gewerkt! Als trainer ben je daar trots op! Vechtlust, dat is wat ze hebben! Zo heeft Niklas niet heel veel te doen gehad, maar als die wat moest doen deed hij het goed. Zo krijgen we in de laatste paar minuten nog een vrije trap mee, die Isa heel netjes binnenschiet.

Kortom, wij nemen de 1-3 mee naar huis. Een zenuwslopende wedstrijd voor spelers en leiders, maar ook voor de supporters. Onze kleinste supporter kwam dan ook nog even het veld op om te zeggen dat ze allemaal, stuk voor stuk, goed hebben gevoetbald!

Volgende week spelen we thuis om 9.00 uur voor onze eerste competitiewedstrijd.

Nog even terugkomend op opa Van Meel… die zullen we voorlopig niet meer horen. Hierboven een foto van Isa en Sen en het tenue waar opa vroeger in heeft gevoetbald! (stiekem toch wel een beetje trots dat opa Van Meel zo goed kon voetballen 😀 ).