Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

26 maart 2019

Een sportieve wedstrijd met de spelers van de JO11 tegen MO13

Zaterdag 23 maart stond er een wedstrijd op het programma tussen de spelers van JO11 en MO13 op het grote veld. Een uur voor de wedstrijd verzamelen we in de kantine. Als het eenmaal 10.30 uur is gaan we naar kleedkamer 9. We wachten nog even op de MO13 die wat langer de tijd nodig hebben met het omkleden (tjaa meiden eh 😉). Eenmaal iedereen aangekleed is en de schoenen goed zijn gestrikt beginnen we voor de wedstrijd met grote uitleg over hoe het eigenlijk is om op groot veld te spelen. Mmm je ziet de kopjes van de jongste spelers al een beetje kijken: “moeten we dit allemaal onthouden?“ Ja, jullie moeten dit allemaal onthouden. Na een goede uitleg is het tijd om het veld op te gaan. Tijdens de warming-up van de JO11 spelers zie je alle gezichten wel op een beetje spanning staan. Er wordt dan ook tussendoor nog veel vragen gesteld over hoe het allemaal zit. Helemaal geen probleem natuurlijk!

Eindelijk wordt er dan gefloten voor het begin van de wedstrijd. De gespannen gezichten nemen dan ook voorzichtig af bij de JO11 spelers.

Ongeacht de eindstand van deze wedstrijd hebben we heel veel geleerd en zijn we allemaal een ervaring rijker. Maar…vooral hebben we stuk voor een plezier gehad in deze wedstrijd. Soms wordt er nog weleens vergeten waaruit voetbal ook bestaat en dat is toch wel echt het allerbelangrijkste, namelijk respect hebben voor de tegenstander. Alle spelers die hebben meegedaan aan deze wedstrijd hadden dat gelukkig ook!