Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

25 november 2014

Een speciale ode aan: Jelmer van der Kolk

Even uw aandacht voor Jelmer van der Kolk:

Jelmer is momenteel een tweedejaars C1-speler van SVHA. Hij is 14 jaar en woont in Andelst. Inmiddels staat Jelmer op een totaal van 24 doelpunten. Deze heeft hij gemaakt in 12 wedstrijden. Dat is een zeer goed gemiddelde. Daar zal menig speler jaloers op zijn. Maar het gaat mij er vooral om hoe de doelpunten tot stand komen.

Jelmer is een technische, snelle voetballer met inzicht. Deze drie dingen zie je vrijwel altijd op een goede manier terug wanneer hij de bal aan de voet heeft. Jelmer is dan ook een typische rechtsbuiten met een goede rechtervoet. Al kan hij ook een hoog niveau halen met zijn linkervoet. Ik betrap mezelf erop dat ik verschillende spelers wil gaan voorkauwen wat zij moeten gaan doen tijdens een voetbalsituatie. Maar wanneer de bal tijdens een wedstrijd naar de rechterkant gaat, hou ik vanzelf mijn mond dicht.

Let u op! De aanname is mooi, evenals de versnelling die volgt. Jelmer gaat voorbij de tegenstander alsof hij er niet staat. Wanneer Jelmer in het strafschopgebied is, is het bijna altijd ‘gewoon’ een doelpunt. Maar het is niet gewoon, want de klasse druipt er van af. En weet u wat ik nou het mooiste van alles vindt? Jelmer weet dat hij goed kan voetballen, maar hij blijft net zo hard werken voor het team als andere spelers dat doen.

U moet het bovenstaande verhaal dan ook als volgt zien: Afgelopen halve seizoen is een geweldige teamprestatie geweest. We komen namelijk vanuit de vierde klasse en spelen momenteel derde klasse. We sluiten dit halve seizoen af op de derde plaats in de competitie. Jelmer was dan wel de meest productieve speler van afgelopen periode. Maar u moet dat dus zien als teamprestatie. Want zonder een goed proces komt er ook geen goed product.

Zo kan ik van iedere speler van SVHA C1 een mooi verhaal maken. Maar Jelmer verdient nou gewoon de complimenten, in ieder geval van mij via deze weg. Trouwens, we hebben nog één competitiewedstrijd te gaan. Dus het gemiddelde van Jelmer zal na aankomende zaterdag nog wel hoger zijn. SVHA C1, ga zo door! Ik voel me een trotste trainer van dit team. Dit zeg ik ook namens Erwin en Bas, de andere leden van de technische staf.

Gemaakt door: Rudie