Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

5 maart 2020

Een spannende pot voor SVHA JO11-1

Vandaag 4 maart 2020 stond er een bekerwedstrijd op de planning voor JO11-1. Vooraf wisten we dat we Simon gingen missen deze avond. Helaas moeten we hem niet alleen deze wedstrijd missen. Hij kan pas eind maart terugkeren en dan hopelijk zonder pijn! Beterschap kerel! Helaas was dit niet de enige teleurstelling, want ook Sen moest deze wedstrijd vanaf de zijkant bekijken. Hij heeft het wel geprobeerd, maar kon het slechts twee minuten volhouden en was daarna alweer helemaal kapot! Snel opknappen jongen.

Gelukkig hadden we wel negen andere fitte spelers die er enorm veel zin in hadden. Dit blijkt ook, want het eerste half uur spelen we op ons niveau en lijkt er weinig aan de hand. We staan 0-2 voor en Ewijk is weinig tot niet bij ons goal geweest. Geen zorgen denken we dan… maar helaas, in één keer breekt de spits van de tegenstander uit en prikt de 1-2 binnen. Wij (SVHA) zijn het dan ook even helemaal kwijt. Er wordt wat rommelig gevoetbald en we komen even niet meer in ons spel en dit leidt helaas tot een 2-2 stand. We hebben nog een kwartier te gaan en eerlijk is eerlijk: dit kwartier herpakken we ons goed. We krijgen kansen en er wordt weer gevoetbald. Helaas keert de keeper van Ewijk de bal 4 tot 5 keer goed en raken wij zelfs nog de paal. Enorme pech in dit kwartier en wij krijgen de bal er even niet in. Ook krijgt Ewijk nog twee kansen maar deze pakt Niklas goed en houdt ons op de been. Hoe hard iedereen dan ook heeft gewerkt een 2-3 zat er dit kwartier niet in. Einde wedstrijd…. je ziet de kopjes al een beetje hangen, maar jongens/meisjes we hebben nog penalty’s, dus er is nog niks aan de hand. Waarop twee eerlijk riepen: ‘ik wil hem niet nemen.’ Nou prima. Even met een kleine toespraak dat missen absoluut niet erg is en dat we allemaal ons best hebben gedaan kies ik vijf spelers uit om ze te nemen. Spannend is het zeker, want de eerste twee worden gemist vanuit hen en ons. De derde wordt erin geschoten, maar ook door hen. Onze vierde wordt erin geschoten en zij missen de vierde penalty. Kortom, 1-2 voor ons met nog één penalty te gaan. Helaas kregen wij de vijfde er niet ingeschoten en zij wel… balen: 2-2. Nu gaan we om en om schieten, maar gelukkig duurde dit niet lang, want de zenuwen waren bij iedereen te voelen en te zien. Nadat onze zesde erin ging lag het stokje weer bij Ewijk en moest hij raak schieten. Sommige spelers zaten zelfs op de knieën van de spanning.. de spanning werd natuurlijk nog veel groter bij het joggie van Ewijk…. deze jongen mist de penalty en de ontlading bij iedereen was te zien. De jongens/meisjes vlogen elkaar om de nek en bouwden een feestje.. gefeliciteerd kanjers! Met deze vechtlust, inzet, doorzettingsvermogen, maar vooral het werken voor elkaar hebben wij deze wedstrijd verdiend gewonnen. Meer dan de helft van de wedstrijd beter zijn en het dan zo spannend maken (willen jullie dat niet meer doen….is niet goed voor de staf maar ook niet voor alle supporters die vanavond weer naast de lijn stonden, bedankt voor de support iedereen 🤗). Op naar de volgende wedstrijd weer met deze superhelden 💪🏻.