13 september 2021

Een spannende derby voor SVHA MO17 tegen SDOO

De streekderby tegen SDOO Heteren stond al vroeg op het programma dit jaar. Bij de tegenstander zijn vrij veel bekenden van school, waardoor er veel zenuwen voor de wedstrijd waren. De teamfoto vooraf bracht al wel een cheese op onze wangen en zo gingen we de wedstrijd ook in.

Iets te luchtig misschien, want de 0-1 lag al snel in het net. Maar, koppies omhoog en vanaf de aftrap weer volle bak aanvallen. De kansen kwamen er wel, maar de afronding lukte nog niet. Totdat een goede voorzet vanaf rechts door Lisanne werd ingeschoten: 1-1. De 2-1 kwam, doordat we goed bleven doorzetten en overspelen, waardoor Myrthe in de kluts de 2-1 kon scoren. Wat onoplettendheid in de verdediging zorgde voor de knappe 2-2 wat ook de ruststand was.

De 2e helft werd wat rommeliger aan beide kanten, doordat de vermoeidheid duidelijk ging meespelen. Toch hadden we de energie om het verschil te maken en waren we veel op de helft van de tegenstander te zien. Hierdoor kwamen de kansen en de doelpunten van Noor en Myrthe vrij snel achter elkaar: 4-2. Deze stand gaf wel wat rust voor de supporters langs de lijn. Britt zag vervolgens een kans toen de uitstekende keeper van SDOO te ver uit haar doel was, maar haar afstandsschot ging helaas voorlangs. SDOO bleef knokken en scoorde hun 3e doelpunt. De spanning werd weer groter, fysiek waren beide teams aardig gelijk.

Het eindsignaal bracht een eind aan de spanning. Een mooie 4-3 overwinning en een hele leuke wedstrijd om te zien. Goed gespeeld allemaal en met name complimenten aan Femke die vandaag toch maar mooi in de goal ging staan en heel goed heeft gekeept. Top dat het ook weer ouderwets gezellig was met alle ouders en andere supporters langs de lijn. Bedankt allemaal en een heel fijn weekend!