Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

18 maart 2015

Een ode aan: Edwin IJkhout (met video)

Edwin IJkhout, wie kent hem niet.. Sowiezo de naam IJkhout.. Als je niet van de naam IJkhout heb gehoord kom je waarschijnlijk niet uit Herveld / Andelst of omstreken. Allemaal stuk voor stuk uniek, maar ik wil me vandaag even richten tot Edwin.

Edwin is een geweldige gozer. Edwin is een militair en verdedigt met trots ons land. Edwin is een normale jongen zonder teveel ‘poes-pas’. Edwin is een oprechte jongen. Edwin is een jongen die je nooit in de steek zal laten. Edwin is een voorbeeld.

Ze onvoorwaardelijke steun en ze enthousiasme vullen doorgaans de woensdag avond als SVHA 3 traint. Kreten als ‘PIJN IS EMOTIE’, ‘EMOTIE KUN JE UITSCHAKELEN’, ‘NEWCASTLE WE KOMEN’, ‘HOP, HOP, HOP’ en een dosis scheldwoorden als Edwin de ballen het vangnet over ramt vliegen over het veld. Edwin is niet de meest technische voetballer. Edwin is wel een product van training. Een jongen met doorzettingsvermogen, fysieke kracht en wilskracht.

Edwin loopt gemiddeld per wedstrijd zo een 3 spelers kapot. Niet door lompe kracht maar door als maar te blijven gaan. Terwijl zijn directe tegenstander word behandeld aan kramp doet Edwin nog een stuk of 20 push-ups. Het enthousiasme dat Edwin mee brengt in de groep kan ik in geen 1.000 woorden voor u beschrijven. Dat moet je zien, dat moet je voelen. Daarom de onderstaande video.. Edwin is van onschatbare waarde voor ons, Edwin is een voorbeeld.