9 februari 2020

Een gebalanceerde start van het jaar voor SVHA JO11-2

We zijn weer begonnen met het spelen van wedstrijden! Vorige week stond onze eerste wedstrijd gepland tegen DSZ en wat ging dat lekker zeg! De vorige wedstrijden kreeg Fleur heel wat kansen om te scoren maar dat lukte allemaal net niet, maar nu zat ze er lekker in en scoort ze zelfs 2x!! Ook Fero, Sofie, Levi en Jens weten het goal te vinden en zo wonnen wij onze eerste wedstrijd met 6-3. Een goed begin voor 2020.

8 februari.
We mogen een klein beetje uitslapen, want we spelen thuis tegen UHC. Al na twee minuten staan we achter met 0-1. Heel even zijn we uit het veld geslagen, maar we herstellen snel en in de 7de minuut weet Fero het goal te vinden en scoort!! Het gaat lekker, Fero geeft een goede voorzet en dan is daar het 2de doelpunt voor ons gemaakt door Thijs. Lize, Jens, Thijs S en Floor staan goed te verdedigen en UHC komt er moeilijk doorheen. Paar keer krijgen ze een kans, maar Isa weet deze kansen goed tegen te houden. Opeens neemt de wedstrijd een andere wending…. UHC wordt sterker en komt te gemakkelijk door onze verdediging heen en in no time scoren zij 3x en gaan we de rust in met 2-4.

Wat gebeurt er? Iedereen weet van elkaar waar ze moeten staan, maar toch staan ze niet daar waar ze moeten staan. Ze weten hoe ze het moeten doen, maar helaas lukt het gewoonweg even niet. UHC daarentegen wordt sterker en zij weten nog een aantal keer te scoren en zo staan we in de tweede helft al snel achter met 2-7. Een aantal spelers worden moe, raken snel geblesseerd en de drive om nog te winnen is ver te zoeken…
Fero en Sofie krijgen nog een aantal kansen om te scoren maar die gaan er helaas ook niet in….Op het einde scoort Fero nog één, keer maar het is niet genoeg en dus verliezen wij deze wedstrijd helaas met 3-7.

Komende week lekker samen trainen en de punten weer op de i zetten, zodat we volgende week weer kunnen knallen tegen SDOO!!

Er is door ouders een mooi initiatief genomen om geld in te zamelen voor Jessica Tillmann. Zij gaat de Alpe d’ Huez beklimmen en ons team steunt haar daarin. Elke speler heeft in zijn of haar omgeving sponsors gezocht. Na afloop van elke wedstrijden nemen zij penalty’s.
Hoe meer penalty’s erin gaan hoe hoger de total opbrengst aan het einde van dit seizoen zal zijn. Er zijn er al een aantal gescoord, dus dat is een mooi begin!!