Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

13 november 2017

Derby-wedstrijd voor JO9-1

Vandaag (11-11-2017) stond voor de mannen/meisje Excelsior op het programma. Vol goede moed gingen we naar de wedstrijd. Eenmaal op het veld begonnen de zenuwen bij sommige jongens wel in te slaan, want wat bleek nou…dat sommigen elkaar wel kende. Na een stevige warming-up begonnen we aan de wedstrijd.

Al snel kwam Excelsior bij het goal van SVHA waar een goed oplettende Niklas de bal zo kon oppakken. Niklas ziet dan vervolgens Sen vrij staan en na een fantastische uittrap van Niklas beland de bal dan ook bij Sen in de voeten en hij schuift hem simpel met zijn linkervoet binnen. SVHA zet daarna ook meteen druk op de tegenstander en vervolgens kan Sen de bal veroveren en ziet Niek vrij staan. Niek ziet vervolgens dat de keep iets uit zijn goal staat en met een mooie bal over de keeper heen is het 0-2. Ook daarna is Niek erg oplettend, want ze bal kom uit het niets in zijn voeten terecht en hij maakt dan ook de 0-3.

Héhé eindelijk de spanning is eraf bij de jongens en we kunnen eindelijk lekker gaan voetballen. Sander heeft een mooie actie vanaf de linkerkant en met een mooie steekbal op Sen, die vervolgens één op één met de keeper staat, speelt de keeper netjes uit en maakt het daarna prachtig met een trucje af. Sen blijft goed opletten. De keeper schiet de bal slecht uit en komt bij Sen in de voeten, waardoor Sen de 0-5 kan scoren. Nogmaals maakt Sander een goede actie op links en weer met een steekbal op Sen kan Sen hem met een sliding afronden: 0-6. Xander die vandaag op alle posities van het veld speelt, komt er vanaf de rechterkant goed langs en schiet hem daarna snoeihard binnen. Het mooie van excelsior is dat ze er voor blijven knokken en daaruit komt dan ook de 1-7. Kort daarna krijg SVHA een corner. Dit keer nemen we een korte corner, waardoor Suus hem netjes kan intikken. Ook Sander pikt zijn doelpuntje vandaag weer mee: 1-9. Nogmaals heeft Sander de bal en ziet Niek vrij staan: 1-10. Marijn, die achterin goed de balletjes aan het verleggen is, schiet de bal naar Suus. Suus, die de achterlijn haalt en vervolgens voorgeeft, waardoor Niek zijn voet er alleen maar tegenaan hoeft te zetten: 1-11. Marijn mag daarna ook eventjes in de spits. Hij pakt dan ook meteen weer een doelpuntje mee; na een goede bal van Sen rond Marijn het netjes af. Daarna Ziet Marijn Sen vrij staan en speelt hem nu naar Sen, waardoor het nu 1-14 staat. Na mooi positiespel komt de bal bij Sen terecht en Sen speelt nogmaals de keeper uit en maakt er de 1-15 van. Bij dezen wil ik ook graag even complimenten geven aan Excelsior. Ondanks dat ze achter stonden bleven ze er stuk voor stuk voor gaan en was het een hele sportieve en leuke wedstrijd. Sommige mensen zullen denken ‘hé ik mis een speler’; dat klopt inderdaad. Helaas moesten we deze wedstrijd zonder onze Angelo spelen. Hij was helaas afwezig door ziekte en hopelijk is hij er volgende week weer bij!

Volgende week moeten onze toppers weer thuis tegen Arnhemse-boys om 9.00 uur. Tot dan!