Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

6 oktober 2014

De week van de scheidsrechter

Het is deze week de week van de scheidsrechter. Scheidsrechters zijn opmerkelijke mensen, ze kunnen het tijdens het voetballen nauwelijks goed doen en toch ben je blij als ze er zijn. Want heel simpel zonder scheidsrechter word er gewoon niet gevoetbald. Deze week dus de week van de scheidsrechter.

Wij vragen jullie in het kader van de scheidsrechter week. Wees dit weekend extra lief voor je scheidsrechter. Of je nu uit of thuis speelt heb geen commentaar voor één keer op de scheidsrechter. Ook al ziet de scheidsrechter het helemaal verkeerd, is hij onvriendelijk of verlies je misschien wel een wedstrijd door de beslissing van de scheidsrechter blijf netjes en aardig tegen hem. Een scheidsrechter krijgt over het hele jaar genoeg naar zijn hoofd en toch komt hij wekelijks weer opdagen voor jou, zodat jij jouw sport kan beoefenen.

Daarom doen wij voor het aankomende voetbal weekend de volgende oproep. Heel simpel. Bedank de scheidsrechter na afloop. Loop gewoon even naar de beste man of vrouw(ja, ja ook vrouwen kunnen scheidsrechter worden) en bedank hem of haar voor zijn tijd. Wekelijks zie ik het gebeuren dat maar 4 á 5 jongens de moeite nemen om de scheidsrechter te bedanken. Doe daarom is gek, loop met ze alle langs de scheidsrechter bedank hem of haar. Niet voor je mij, niet voor je club, wat niet eens voor de scheidsrechter. Bedank hem voor jezelf want deze mensen maken het wekelijks mogelijk dat wij de mooiste sport in de wereld kunnen beoefenen!

Nou we toch bezig zijn, clubscheidsrechter worden? Wij betalen je cursus!