12 december 2022

De trein blijft op stoom voor SVHA Vrouwen 1

Zaterdag 10 december staat er weer een moeilijke wedstrijd op het programma tegen SDOU/Ulftse Boys. Het is koud in Herveld met net 0 graden. Na een goede warming-up gaat de wedstrijd om 15.00 uur van start.

De tegenstander is fel en agressief en gooide er alles in om het door ons verzorgde voetbal te ontregelen en dat lukte vrij goed. Gelukkig had Wim, de scheidsrechter, de wedstrijd goed onder controle, gezien het zeer agressieve spel van de tegenstander. In de 27ste minuut moest hij wel een vrijetrap toekennen aan de tegenpartij en op een afstand van 20 meter van ons doel. De speler die de vrije trap zou nemen legde de bal vijf meter naar voren en dit zag de scheidsrechter niet. Niet heel verrassend schoot zij de bal rechts in de bovenhoek en gaf Mandy het nakijken: 0-1.

Fred werd gewisseld voor Evy om meer druk te zetten. Er waren veel dames die gingen liggen om veel tijd te rekken, maar de scheidsrechter liet daarom ook nog 10 minuten doorspelen in de eerste helft tot ontevredenheid van de twee trainers van de tegenpartij. Er kwamen wel kansjes voor de thuisploeg, maar net voorlangs en de schoten gingen over. Plus de goede keeper die in het veld stond.

Rust.

Hanna werd gewisseld voor Anouk. Het spel ging over en weer; veel blessuregevallen en ook de goede keeper moest het veld ruimen. De tegenpartij gooide er alles in om de punten meer naar huis te nemen. Na tweemaal trappen gaf de scheidsrechter er terecht geel voor. Fred kwam weer in het veld voor Joelle die heel goed heeft gespeeld.

Nu ging het lopen voor ons; een vrije trap op 18 meter van het doel, waarvoor wij Merel hebben. Ja hoor, zij scoorde de verdiende 1-1. In de 70ste minuut was de koek nog niet op en Evy scoorde dan ook de verdiende en verlossende 2-1in de 74ste minuut . De trainers van de tegenpartij wilden van het veld af . Ik heb hen tegengehouden en aangegeven dat het maar voetbal is. Dit mocht niet baten voor de grensrechter die zijn vlag neergooide en naar de uitgang vertrok.

Wij begonnen weer na die opstootjes en met nog met 5 minuten te spelen deed Kyra ook nog haar ding, namelijk de 3-1 te scoren en nu de rare wedstrijd uitspelen.

Wij staan nu op een mooie tweede plek in de competitie met 18 punten, geweldig gedaan dames.

Later hebben de twee trainers nog hun excuses aangeboden en hebben we elkaar de hand geschud.