Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

12 oktober 2014

De nacht van en SVHA 3 blijken weer goed recept!

De nacht van 2014 is nog niet voorbij of de krijgers van zondag 3 staan alweer op het veld. De nog wat kleine oogjes en droge bekkies strompelen langzaam binnen. Gehaast richting de koffie want dat kunnen de meeste wel gebruiken. Toch is het traditie hoe brak dan ook, dat er na ‘de nacht van’ niet verloren werd. Het is vandaag een speciale dag. Want we waren vandaag voor het eerst sinds anderhalf jaar(lees: de oprichting van het team) compleet. Dit gaf problemen voor trainer Angelo Mulder die dus 2 mensen moest gaan vertellen vandaag niet te kunnen spelen. De technische staf besloot te wachten tot de wedstrijddag zelf, en ieder die te laat zou komen die zou die dag niet voetballen. Niet geheel verrassend natuurlijk dat iedere speler er ruim op tijd was.. of toch niet?

Weinig verrassend strompelt om 4 minuten over 10 T binnen. Voor degene die hem niet kennen, we hebben het hier over Thibault Zegers. De kundige aanvaller woonachtig in Arnhem is dit seizoen bezig ambassadeur te worden van KIKA. T heeft het namelijk gepresteerd om zo een beetje iedere wedstrijd te laat te komen en doet daarmee per keer 5 euro in het potje voor KIKA. Nou betekend dat normaal bankie maar ik heb zojuist uitgelegd dat er vandaag helemaal geen voetbal in zat voor Thibault. Aanvoerder Mark de Ruijter vertelde T daarbij ook nog even dat hij mocht vlaggen vandaag en dat maakte T voor de rest van de dag de gebeten hond!

2e speler die vandaag niet aan voetballen toe komt is Ernst Henze. Ernst ‘vader figuur’ van de groep ook wel genoemd had zichzelf aangeboden om deze wedstrijd aan zich voorbij te laten gaan. Ernst neemt hiermee de lastige keuze van Angelo weg. Dit werd door de groep erg gewaardeerd en er ontstond een luid applaus voor Ernst. Nogmaals Ernst, bedankt!

Er werd ook nog gevoetbald, je geloofd het niet, maar dit is een wedstrijdverslag. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen DIOSA op het programma. DIOSA is nieuw in de competitie ten opzichte van vorig jaar(welkom mannen) en dat gaf wat onzekerheid bij de analisten en technische staf. DIOSA wat relatief makkelijk leek te winnen bij ONA’53 werd toch wat van verwacht. Ook bleek dat de ploeg al 2 jaar ongeslagen was en dat het al 2 jaar op rij dus kampioen was geworden.

Als de wedstrijd begint is het heel even aftasten maar blijkt al snel dat ook tegen DIOSA gewoon de boel geregisseerd word door de Groen / Witte krijgers van SVHA ‘Het klavertje’ 3. In tegenstelling tot de vorige 2 wedstrijden die de mannen speelde waar het gemakzuchtig, slap en slordig was.. Was het vandaag gewoon echt goed. Als collectief voor elkaar willen werken en vol voor de winst gaan. Na een kwartier spelen komt de Herveldse ploeg op voorsprong. Na al meerdere kansen gemist te hebben(Lees: 2 maal paal, 1 keer lat en 2 keer een redding) is het ditmaal topscorer Sebastiaan Markus die op de keeper af gaat. De spits verzuimd te scoren maar in de rebound staat Mark van Eldik op de juiste plek en schiet binnen. 1-0.

Achterover leunen kent de ploeg van Angelo Mulder niet en ging gretig op zoek naar de 2-0. Echter ontstaat er een kans voor DIOSA. Een schot van 20 meter streeft af op de kruising. Doelman Roy Kuiper weet de bal fantastisch te redden en voorkomt daarmee een onverdiende gelijkmaker.

Iets later is het dan weer raak voor het Klavertje. De 2 spitsen die samen al 8 doelpunten maakte van de in totaal 12 doelpunten op dit punt weten elkaar goed te vinden. Een goede bal van Sebastiaan op Mark zorgt voor een 1 op 1 situatie voor de spits. Het lijkt de spits nog nauwelijks moeite te kosten want steeds als de spits in deze positie komt weet hij moeiteloos af te ronden. 2-0. De wedstrijd lijkt al in de eerste helft beslist te worden als een corner van Wieger van der Spek(op ze zo wel bekende Ronaldo manier) word voorgegeven en invaller Bram Ariese(die echt 10 seconden geleden was ingevallen) de bal probeert aan te raken. De middenvelder doet dit echter niet(blijkt uit videobeelden van FOX Sports) waardoor iedereen en alles zich verkijkt op de bal en deze plots in het goal valt. Wieger heeft iets met binnenwaaiende voorzetten. De rechtsback zet daarmee zijn aantal doelpunten op 2 in 3 wedstrijden. Keurig gemiddelde! Rust!

In de 2e helft is het beeld niet anders. Ondanks de vele wisselingen die Angelo doorvoert blijft de Herveldse ploeg de bovenliggende partij. Sterker nog DIOSA word nauwlijks tot niet meer gevaarlijk. Een 1 op 1 situatie met Roy Kuiper word gemist, maar buiten dat is DIOSA de hele wedstrijd onmachtig. De topscorer van vorig jaar Mark van Eldik maakt ze wedstrijd compleet. Waar hij eerder tegen WAVV al een hattrick maakte doet hij dat vandaag weer. Een corner komt voor bij de 2e paal, die word goed terug gelegd door aanvoerder Mark de Ruijter(Ja die ja) en ik heb er een aantal het afgelopen WK het goude geslachtsdeel horen aanhalen van Louis van Gaal, maar ik denk dat we vanaf vandaag er ook één hebben. De spits werkt namelijk met het klokkenspel de bal binnen en zet de wedstrijd op 4-0.

Het slotakkoord is voor Roy Vermeulen. De goed invallende spits word bediend zoals het hoort. Een speciale shout-out naar Edwin IJkhout die maar bleef gaan(tot groot verdriet bij de DIOSA spelers) en geeft een afgemeten voorzet. De grote spits hoeft enkel binnen te koppen en doet dit ook goed. Later zou Roy Vermeulen nog eens scoren maar de treffer word onterecht afgekeurd wegens buitenspel, wat vooral heel jammer voor Roy is. Ook de 4e en 5e treffer zijn Mark van Eldik niet gegund. De spits raakt eerst vol de onderkant van de lat, waar hij later van enkele meters afstand weet te missen. Hoe dan ook we hebben een nieuwe topscorer. Met 2 hattricks in 2 wedstrijden. Het worden een beetje Christiano Ronaldo statistieken zo.

Volgende week voetballen we WEL. Wat? Ja echt. Waar we normaal voetballen en dan ongewenst 2 weken rust krijgen van de KNVB is dat nu niet het geval. We spelen namelijk een inhaalwedstrijd voor de beker. Spero 6 komt naar Herveld. De Elstenaren hebben een beter doelsaldo in de bekerpoule dus bij gelijkspel zijn we uitgeschakeld(Spero won met 7-2 bij OSC). Bij winst bekeren we door naar de 8ste finales. Spero 6 is net als ons een 5e klasser. De ploeg kent een wisselvallige competitie start en hebben met 4 wedstrijden 6 punten behaald(V-W-W-V). Spero verloor vandaaag nipt bij VVLK met 1-0. Volgende week om 10:00 voetballen, zal mij benieuwen of T op tijd is, oh en Sebastiaan doet een afscheid YELL.

Krijgers, tot volgende week!