12 oktober 2021

De meiden van MO15 komen, ondanks hard werken, net een stapje tekort tegen Oranje Blauw

Vandaag spelen we thuis tegen Oranje Blauw. We hebben er weer zin in, met de winst van vorige week nog in ons achterhoofd stappen we het veld op.

Oranje Blauw heeft de aftrap maar al snel nemen wij het balbezit over. Er worden mooie combinaties gemaakt. Wel merken we al direct dat het veld zwaar is, het is nat er is pas gemaaid en het afgemaaide gras ligt in hoopjes op het veld. Hard werken dus.

In de 7e minuut weten we door het middenveld en de verdediging van Oranje Blauw heen te breken en scoren we de 1-0. Bam! Lekker begin van de wedstrijd. Nu erbij blijven en doorpakken. We krijgen flink tegenstand van de meiden van Oranje Blauw, ze spelen heel fysiek en dat zijn wij minder gewend. Over en weer worden kansen gecreëerd maar gescoord wordt er niet. Het lukt ons lang om de voorsprong te behouden maar in de 27e minuut valt de gelijkmaker. Jammer zo vlak voor rust.

Na de rust blijven we gefocust spelen, al is het fysieke spel van Oranje Blauw voor ons erg moeilijk. Zoeken elkaar op en weten elkaar goed te vinden, blijven voetballen en ervoor gaan. Klasse meiden dat jullie zo knokken en vooruit gaan. We weten een aantal keren in de buurt van het doel van de tegenstander te komen, maar het lukt net niet meer om te scoren. De meiden van Oranje Blauw blijven er ook voor gaan en zo is het over en weer een spannende wedstrijd. Helaas voor ons lukt het Oranje Blauw nog wel om te scoren en valt de 1-2, onze keepster kon net niet bij de bal komen.

Na de wedstrijd praten we in de kleedkamer nog even na. Ja het is jammer dat we verloren hebben, maar wat hebben de meiden hard gewerkt! We zien echt vooruitgang in het spel, er wordt onderling gecoacht, goed samen gespeeld en kansen worden gecreëerd.

Volgende week hebben we een vrije dag, maar 23 oktober mogen we weer. Dan spelen we uit tegen sportclub Woezik.