Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

2 september 2019

De kop is eraf bij JO11-1

Nieuwe team, nieuwe kansen! Na twee keer te hebben getraind stond vorige week zaterdag meteen een toernooitje op de planning bij AWC. Gezellig en leuk en voor de staf ideaal om hier en daar wat spelers uit te proberen op verschillende posities. Tot grote vrbazing en grote klasse van alle spelers nemen we de eerste plek mee naar huis. 3 wedstrijden 3-0 winnen en één wedstrijd 1-0 winnen! Dat is denk ik een goed begin voor een voetbal seizoen.

Nu stond er vandaag een bekerwedstrijd op het programma, uit tegen Elista. Tot grote teleurstelling werd ik al vroeg in de ochtend gebeld vanwege afwezigheid van een zieke speler. Mmmmm… kunnen we ergens lenen?? Uhmm neee, we gaan gewoon met 8 spelers meteen goed voor onze conditie en we zien wel wat het wordt. Ik moet heel eerlijk zeggen dat de spelers dit goed oppakten. De opdracht was wat minder drukt zetten, zodat we hier en daar wat conditie konden sparen. Dit werd dan ook goed uitgevoerd. Het eerste kwartier was eventjes zoeken, maar na de time-out, waar wij alleen hebben gezegd dat ze goed bezig zijn en alleen nog even moesten scoren, werd dit het volgende kwartier ook gedaan. De één naar de ander ging erin. Natuurlijk zien we hier en daar wat vermoeidheid bij spelers, maar gelukkig zijn we dan een team en werd dit opgelost door een ander. Het laatste kwartier moesten we zelfs een geblesseerde speler even in het goal zetten en de keeper laten spelen.

Kortom, deze wedstrijd was fantastisch om te zien hoe ze dingen oplosten voor elkaar, hoe ze vechten voor elkaar en door dit alles namen ze een mooie 0-8 overwinning mee naar huis. Klasse prestatie kanjers!

Na deze wedstrijd was de dag voor ons nog niet voorbij. We hebben lekker met z’n allen een frietje gegeten om vervolgens daarna het feestelijk af te sluiten met een kick-off spelletjes middag! Waar we volgens mij allemaal erg van genoten hebben.

Volgende week spelen deze kanjers om 9.00 uur thuis tegen Bemmel.