25 september 2020

De kop is eraf: Angeren JO17-1 vs SVHA JO17-1

De JO17-1 bestaat voor de helft uit eerstejaars afkomstig uit de JO15-1 van vorig jaar en de helft uit tweedejaars die voornamelijk uit de JO17-2 afkomstig zijn. De afgelopen weken hebben spelers en trainers gebruikt om elkaar te leren kennen en een beetje op elkaar ingespeeld te raken. Na twee taaie bekerwedstrijden waar steeds nèt aan het kortste eind getrokken werd (maar veel werd geleerd), was het zaterdag tijd voor het eerste competitieduel uit tegen Angeren JO17-1. Een verslag.

In het begin van de competitie is het altijd even aftasten wat de kwaliteit van de tegenstanders is, maar al gauw bleek dat Angeren beschikt over een team met handige spelers die elkaar goed weten te vinden. De eerste 10 minuten krijgt SVHA geen grip op de sterk voetballende tegenstander, die steeds een man meer vrij heeft op het middenveld. Met een paar knappe reddingen houdt de goed mee voetballende keeper Tijn Luiken ons in de wedstrijd. Helaas wordt uit een aanval over het middenveld de bal vanaf de 16 meter onhoudbaar voor Tijn binnengeschoten: 1-0.

Na die snelle tegengoal blijft het spel van SVHA wat slordig; aannames zijn niet goed en passes kunnen sneller en strakker. Hoewel het qua opbouw nog niet helemaal wil lukken, kan SVHA uit de lange bal naar voren een paar keer wat druk opbouwen richting de helft van de tegenstander. Een vrije trap vanaf links door middenvelder Mats Krijnen wordt weggebokst door de keeper en het schot in de rebound gaat voorlangs. Meteen daarna heeft de verdediging van SVHA alweer de handen vol aan de aanvallen van Angeren. Toch blijven er af en toe ook wat kansen komen voor SVHA; zo wordt Rowan Schuiling linksvoor een keer mooi vrijgespeeld, hij kiest de verre hoek, passeert fraai de keeper, maar treft de paal. Ook de fanatieke Anmar Monla Hussein Alsofi, die intussen in de spits is gezet om wat reuring voorin te veroorzaken, blijft jagen en komt daardoor een keer één op één op de keeper te staan, maar schiet helaas naast. Met een 1-0 stand gaan de teams de rust in.

In de tweede helft zet SVHA iets meer druk. Een vrije trap van Angeren wordt weggeschoten door Tijn en direct omgezet in een aanval, waarbij Rowan een prachtige verre bal naar voren geeft op Anmar; deze komt 1 op 1 tegen de keeper, houdt ditmaal zijn hoofd koel en maakt het prachtig af: 1-1!

Helaas zit het daarna niet mee: Anmar moet met een blessure van het veld af en ook laatste man en aanvoerder Sem moet noodgedwongen gewisseld worden. Daardoor wordt wat geschoven in posities. Angeren ruikt kansen en dringt weer aan. SVHA verdedigt uit alle macht, maar krijgt de bal achterin niet weg. Een van de tegenstanders krijgt in al het gestuiter de bal op de voet, draait uit en schiet de 2-1 in het net. Wat een tegenvaller, zo laat in de wedstrijd…

Maar SVHA laat haar hoofd niet hangen! De jongens zetten een tandje bij en mede doordat Angeren zich wat terugtrekt (zeg gerust: de boel achterin dichtgooit), komt SVHA steeds meer aan voetballen toe. Rowan en rechtsbuiten Victor van Oordt zijn intussen van positie gewisseld, waardoor Victor gemakkelijker zijn linkerbeen vindt en de bal soms gevaarlijk voor kan brengen. Het is ook Victor die zich in de eindfase van de wedstrijd vrij weet te spelen richting de goal en daar, als noodmaatregel door de keeper, in de 16 meter onderuit gehaald wordt. De scheids wijst naar de stip. Victor neemt de penalty zelf en schiet koelbloedig binnen, de gelijkmaker is een feit!

In de laatste minuut weet Angeren er nog een aanval uit te persen. Na een verdedigende actie komt de bal onbedoeld bij Tijn in de handen terecht. Tot onze schrik beoordeelt de scheidrechter dat als een terugspeelbal en geeft Angeren een indirecte vrije trap in de 16 meter, vlak voor de goal. Dat betekent nog even billen knijpen voor spelers, staf en de supporters langs de lijn. Na veel rumoer en over en weer geroep neemt Angeren de vrije trap, haalt uit en…. schiet over. Direct daarna fluit de scheidsrechter af, tijd! Eindstand: 2-2.

In tegenstelling tot Angeren kwam SVHA JO17-1 enigszins opgelucht van het veld; met hun vechtlust hebben de jongens een punt veilig gesteld tegen deze lastige tegenstander. Toch overheerste bij de spelers het gevoel dat het beter had gekund. Dus we kijken direct weer vooruit naar volgend weekend (3-10), waarin we om 12.45 uur thuis spelen tegen RKHVV.