Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

6 oktober 2018

De goede trainingsweek werpt zijn vruchten af, want JO11-1 herpakt zich goed na vorige week

Na een goede week trainen gaan we vandaag vol goede moed naar de wedstrijd toe. We hebben er dan ook allemaal zin in!

In de eerste fase was het wat rommelig en wisten we de bal niet in de ploeg te houden. Zo komt SKV al snel op voorsprong na een bal die doorglijdt waar Niklas helaas net niet bij kan. Gelukkig herpakt SVHA zich goed! Kyano en Niek verdelen goed de ballen en nemen de rust achterin. Zo worden we steeds gevaarlijker. Na een goede actie van Sander die bij Xander in de voeten komt en die vervolgens meteen naar Sen speelt weet Sen de 1-1 te maken. Kom op jongens…nu doorzetten en druk zetten op de spelers van de tegenstander. Dit wordt vervolgens ook gedaan vanuit alle zeven eigen spelers die in het veld staan, waardoor SKV even helemaal in de kluts raakt en de bal in eigen goal schiet. Sneu voor het jochie, maar eigen goals tellen ook: 2-1 voor SVHA! Voor de time out weten we nog niet van ophouden, want Danny heeft een goede actie aan de rechterkant en schiet hem bij Xander in de voeten, waardoor Xander hem netjes binnen schuift. Kortom We gaan met 3-1 de time out in.

We moeten nog wat rustiger aan de bal zijn. Soms de duels wat harder in gaan! En…snel de 4-1 maken wordt er dan gezegd. Hup het veld in en knallen, als team, want daar komen we het verst mee.

Dit wordt dan ook meteen uitgevoerd. De bal wordt rustig rond getikt en er worden individuele acties gemaakt, maar wel op tijd gepasst. Zo heeft nogmaals Sander een prima actie die hem naar Sen speelt, waarna Sen Isa helemaal vrij ziet staan die vervolgens de bal mooi over de keeper heen schiet: 4-1 voor ons. Ook SKV wordt nog een paar keer gevaarlijk richting ons goal, maar Ferran en Niek hebben het prima onder controle achterin. Zo schiet Ferran de bal naar voren naar de weglopende Sen die hem helaas één op één mist. maar een goed spelende Kyano, die goed meeloopt met Sen, kan hem via de rebound netjes binnen tikken!

Als trainer word je blij van wat je dit half uur hebt gezien! Acties maken, op tijd overspelen en werken als team. Lukt het de ene niet, dan helpt de ander wel! Maar, niet alles kan goed gaan in een wedstrijd. Door het voetballend netjes te willen oplossen zit er helaas een voet van SKV tussen, waardoor SKV hem hard binnenschiet: 5-2. Hier kon Niklas dan ook echt niks aan doen, want hij was hard zat! Toch wordt ook de laatste vijf minuten nog even hard gewerkt vanuit SVHA, waardoor we een corner hebben die Sen precies op het hoofd weet te leggen bij Isa, waardoor Isa hem netjes kan binnenkoppen. Kortom, een verdiende overwinning voor JO11-1. Na, een domper van vorige week hebben ze zichzelf vandaag erg goed herpakt en hebben we een team gezien dat wil voetballen en wil werken voor elkaar!

Klasse toppers! 😊

Ook wil ik even onze scheids Edwin in het zonnetje zetten, want het is namelijk de week van de scheidsrechters. Na afloop krijgt hij van ons dan ook een doosje chocola. Maar…niet alleen vandaag, want wij zijn natuurlijk bij alle thuiswedstrijden blij met een jeugd scheids, want zonder scheids geen wedstrijd!!