Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

11 februari 2016

De F4 zat niet stil tijdens de winterstop!

Nadat de competitie wedstrijden waren afgelopen was het een enorme teleurstelling bij de meiden en jongens van de F4. Deze kanjers wilden dan ook echt geen winterstop houden. Wij als trainers hebben ons dan ook ingeschreven voor het SDOO zaaltoernooi. Een paar weken van te voren kregen wij de poule indeling te horen. Dat zou zijn tegen Driel f3, Arnhemse boys F9, SDOO F3 en SDOO F4 mini’s.

20 december hadden we dan ons eerste dag in de zaal. Wij gingen dan ook met 7 van onze kanjers op pad: Sander Hartemink, Niek Frentz, Xander van Baal, Isa van Anrooij, Bram van Huenen, Isa vermeulen en Danny Janssen. Onze eerste dag ging ons erg goed af. De eerste 3 wedstrijden hadden we al gewonnen. Onze laatste wedstrijd van deze dag was tegen Driel F3. De jongens en meisjes wisten dan ook nog precies dat dit de kampioenen waren van de competitie op het veld. Met veel moed begonnen ze aan deze wedstrijd. Met hard bikkelen tegen deze tegenstander wisten wij helaas niet te scoren en scoorde Driel in de slotminuut. Ondanks dat hadden ze een goede 1ste dag neergezet met 3 gewonnen en 1 verloren.

2 Januari hadden we onze 2e dag in de zaal. Deze dag gingen we weer met dezelfde 7 spelers. Met de gedrevenheid van de jongens en meiden hadden ze er allemaal erg veel zin in. Want dit was de dag dat ze Driel F3 wilde gaan verslaan. Na een moeilijk eerste wedstrijd tegen SDOO F4 mini’s. Waarbij de Mini’s van SDOO goed aan het verdedigen waren was het voor ons erg lastig om te scoren. Complimenten vanuit SVHA naar de mini’s van SDOO. Het was dan ook echt voor hun de eerste keer. Na een goed voetballende 2e en 3e wedstrijd kregen we dan eindelijk Driel tegenover ons. Naar een goede preek van onze assistent trainer Sen van Anrooij die alle wedstrijd in de zaal mee gecoacht had, wisten de kinderen wat er moest gebeuren. Het enige wat Sen zei was: JULLIE MOETEN WINNEN! Vol goede moed begonnen ze aan de wedstrijd. Dit keer waren wij een tandje feller dan Driel en scoorde wij al snel de 1-0. Door goede doorzettingsvermogen van onze spelers en een keeperster die ons goed staande hielt in deze wedstrijd ronde wij het netjes af op 2-0 winst. Het was een prachtige/spannende wedstrijd die over en weer ging en Driel wist niet te score.

23 Januari was de slotdag van het toernooi. Hiervoor stonden dan alle 7 jongens en meisjes te popelen om te voetballen. We hadden deze dag 2 wedstrijden dat was tegen de Arnhemse boys en Driel. Twee spannende wedstrijden zouden dit worden. Dat bleek ook want onze eerste wedstrijd tegen de Arnhemse Boys was niet onze allerbeste wedstrijd. We moesten dan ook hard knokken om de punten binnen te halen en wisten gelukkig toch maar liefst 1 keer de scoren. Naar 1 wedstrijd rust hadden we dan echt de beslissende wedstrijd. Driel had al tegen de arnhemse boy gespeeld en ook gewonnen. Gelukkig hadden ze dan ook stuk voor stuk allemaal zin in deze wedstrijd en waren ze zo gedreven dat ze wilde/moesten winnen. Vanaf dat de scheids floot waren we dan ook erg fel. En scoorde we al snel de 1-0. Maar daar liet Driel het niet bij zitten hun waren op jacht naar de 1-1 maar een goed staande ploeg en een paar fantastische reddingen van de keeper scoorde wij uit een counter toch de 2-0. Deze wedstrijd ging dan ook erg heen en weer. Uiteindelijk had ook Driel het goal gevonden en werd het nog even spannend want hun scoorde de aansluittreffer 2-1. Na nog een paar minuten te spelen was het nog even bikkelen voor ons. Tot het laatste fluit signaal klonk van de scheids. Onze kanjers wisten dan ook precies dat hun met de beker naar huis gingen en vlogen elkaar als een echte team om de nek. Dit toernooi was het dan ook echt: EEN TEAM, EEN TAAK! Wij als trainers/leiders zijn dan ook erg trots op deze kanjer!

Na een mooie prijsuitreiking en een mooie eerste plaats willen wij dan ook de SDOO organisatie bedanken voor een geweldig en sportief toernooi.

Spelers en de leiding van de F4.