29 augustus 2022

De eerste “punten” zijn binnen voor SVHA1

Afgelopen weekend had de selectie hun eerste toernooi: het v.d. Zand toernooi in Babberich.

Op vrijdag 26-08-2022 speelden we wedstrijd tegen Halle 1.

We zijn met een grote selectie richting het toernooi gegaan om spelers een kans te geven te laten zien wat ze waard zijn. Tegen Halle was de opstelling dan ook met veel jonge spelers die nog weinig trainingen in de benen hadden. Het was een rommelig begin en we hadden veel balverlies. Halle was op zich geen gevaarlijke tegenstander, maar dat waren wij wel voor onszelf. We kwamen dan ook binnen 15 min met een 1-0 achter.

Na enig overleg besloot ik om de spelers die minder hadden getraind eraf te halen en spelers in te brengen die wellicht het verschil kunnen maken. We spelen maar 40 min dus we zijn 1:1 gaan spelen. Dit resulteerde in een 1-2 voorsprong. Helaas vlak voor tijd was er een communicatie fout achterin met de keeper. Eindstand 2-2, dus toch een punt.

De 2e wedstrijd was tegen Babberich; mijn oude club waar ik trainer was. Dit was voor mij ook wel een speciaal moment. Deze wedstrijd zijn we sterk begonnen in mijn ogen en dit resulteerde in een sterk collectief behalen van de 3 punten. We wonnen de wedstrijd met 0-2 en we stonden daarmee in de finale tegen NVC. Voor de spelers een mooie uitdaging om dan ook de finale te gaan winnen.

Zondag 28-08-2022 de Finaledag. De finalewedstrijd was 2×45 min. De wedstrijd was amper bezig en we kregen binnen 2 min al een doelpunt tegen, dus een wake up call….. de spelers moesten er toen een paar tandjes bij zetten van mij. Gezien de wedstrijd waren wij SVHA heer en meester op het veld, we spelen met een risico, in balbezit tegenstander hoog verdedigen en veel druk zetten op hun helft, zodat we snel weer in balbezit kwamen. We kregen veel uitgespeelde kansen door goed veldspel, waarbij de scheids in ons nadeel was (geen toelichting).

De eerste 45 min zijn we de rust in gegaan met een stand van 1-1 door een mooie goal van Paul. In de rust hier en daar positief de spelers toegesproken en dat we het niveau moesten verhogen, sneller druk zetten en sneller handelen.. dit deden we dan ook super. Zo scoorden we nog 3 goals wat ook weer het dubbele had kunnen zijn.

De doelpunten werden mooier en mooier; mooie voorzet van Maikel en Paul kopte de bal er super in. Daarna een mooie aanval, van waaruit Hylke scoorde in de verre hoek en Mark maakte van een afstand van 25 meter een geweldige goal in de kruising.

Eindstand: 1-4 voor SVHA en het toernooi gewonnen! Dat is nog eens een goed begin (en het halve werk?).