27 september 2017

Complimenten voor SVHA JO13-1, maar gaan helaas niet door in de beker op doelsaldo

SVHA JO13-1 speelden hun eerste bekerwedstrijd uit tegen DFS JO13-1. De eerste helft werd er redelijk goed gevoetbald. We konden elkaar in het veld makkelijk vinden en er werden vier doelpunten gemaakt. De tweede helft werd echter slecht begonnen. De organisatie klopte niet meer, doordat er een aantal spelers waren doorgewisseld. Binnen een kwartier scoort de tegenstander drie keer. Gelukkig herstelden we ons daarna en scoorden we zelf nog twee keer. Uitslag: 3-6 winst!

SVHA JO13-1 speelden hun tweede bekerwedstrijd thuis tegen OSC JO13-2. Vooraf de wedstrijd hebben we met elkaar afgesproken om te letten op de organisatie. Er moest dus tijdens balbezit vanuit de eigen positie worden gevoetbald en tijdens balverlies moest elke speler zijn tegenstander direct opzoeken en aan de binnenkant gaan staan. Deze opdrachten werden de gehele wedstrijd al redelijk goed uitgevoerd, gezien de vorige wedstrijd. Uiteindelijk hebben wij bijna geen kansen weggegeven, ook al heeft de tegenstander er toch eentje gescoord. Gelukkig scoorden wij zelf vier keer, maar dat hadden er eigenlijk veel meer moeten zijn. Uitslag: 4-1 winst!

SVHA JO13-1 speelden hun derde bekerwedstrijd uit tegen Excelsior JO13-1. Een mooi duel, want degene die deze wedstrijd wint gaat ook door in de beker. Wij hebben vooraf de wedstrijd dezelfde afspraken gemaakt als bij de vorige wedstrijd, maar we wilden nu ook de kansen beter uitspelen. In de eerste helft zijn beide teams zeer aan elkaar gewaagd. Het grappige is dan ook dat er aan beide kanten hooguit één of twee kleine kansen zijn gecreëerd. In de tweede helft zijn wij feller dan de tegenstander en krijgen we ook meer ruimte. Dat leidt tien minuten voor tijd tot ons eerste doelpunt. Ondanks dat er wat geluk bij kwam kijken, vonden wij het een verdiende voorsprong. In de laatste minuut van de wedstrijd scoort de tegenstander op een lullige manier; uit een vrije trap, wat er eigenlijk geen was en door ongelukkig uitverdedigen. Voornamelijk zuur voor ons, omdat iedereen zo hard heeft gewerkt, maar we hebben zeer goede dingen in al de bekerwedstrijden gezien en dat geeft vertrouwen voor de competitie. Uitslag: 1-1 gelijkspel!