14 mei 2023

Bij de derby SVHA-Excelsior sprong met name de derde helft eruit

Na de tegenslag dat we gedegradeerd zijn moesten we de koppies weer positief krijgen richting de laatste twee wedstrijden. We hebben lekker getraind en de focus gelegd op de derby thuis tegen Exselsior. Dit zijn toch wedstrijden die altijd speciaal zijn.

We hadden een mooie zonnige voetbalzaterdag, daar ligt het niet aan.. vrijwilligers hebben er alles aan gedaan om de sfeer om het veld en in/om de kantine zo goed mogelijk te regelen met een drive-in erbij.

1e helft

Wij hebben deze week veel getraind op hoge druk zetten en niet achteruit lopen…en zo proberen de tegenstander te gaan breken. Het eerste doelpunt kwam dan ook al snel van de voeten van Coen van der Linden: met een mooi afstandsschot met links kwam de bal lekker in de kruising.

Excelsior was in het begin slordig met hun opbouw, omdat wij bleven strijden om de druk op hun helft te houden. Naarmate de rust in zicht kwam was het niveau echter niet al te hoog van beide kanten; hier en daar wat kansjes, maar niet echt waar gevaar uit voortkwam. De scheidsrechter speelde deze wedstrijd wel een cruciale rol in zijn beslissingen ten nadele van SVHA, waardoor hier en daar wat kleine irritaties ontstonden.

2e helft.

In de rust vooral besproken dat we sneller moeten reageren, want laatste 20 min van de 1e helft was dat niet te zien en daar moesten we wel voor waken in de 2e helft. Excelsior had wat aanpassingen gedaan die dan ook het verschil maakten. Wij waren ook niet meer scherp genoeg verdedigend als team. We gaven teveel weg en verloren meer duels dan in de 1e helft. De vermoeidheid speelde bij een aantal spelers ook, incl. de warmte. Excelsior had veelal ook op elke linie een extra mannetje staan waar mijn spelers niet op kon reageren. Dit resulteerde er dan ook in dat we op een gelijke stand kwamen: 1-1.

Niet veel later konden wij door de 1-1 stand onszelf niet meer motiveren op zoek te gaan naar de voorsprong…in tegendeel, het werd zelfs al snel 1-2. Wij kwamen niet of zelden meer aan voetballen toe. Wij moesten het risico nemen 1:1 te gaan voetballen en er een spits bij te zetten (Victor uit de JO19-1).

Met nog 10 min te spelen kwam een Excelsior-speler in de 16 mtr. over het been van Mike en veroorzaakte hierdoor een penalty. Eind uitslag: 1-3

Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor de organisatie die ze hebben neergezet en hun inzet, zodat eenieder zijn drankje of hapje konden bestellen.

Wij hebben alsnog een leuke middag/avond gehad lekker in de zon. Tot volgende week uit tegen Lienden, dan hopen we dat we het seizoen alsnog winnend kunnen afsluiten.