Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

8 maart 2020

Belofte maakt schuld voor SVHA JO11-1

Na een enorm spannende pot stond vandaag alweer Fortissimo op het programma.

Fortissimo hadden we al eerder ontmoet voor de winterstop. We wisten dan al het een en ander over dit team. Vorige keer werd het 1-7 voor ons, maar daar moet ik wel even bij zeggen dat we toen deze wedstrijd enorm goed voetbalde en de tegenstander een totale offday had. Kortom, een nieuwe pot met nieuwe kansen voor beide teams, want dat deze ploegen gewaagd zijn aan elkaar wisten we al.

Gelukkig was bij ons iedereen bijgekomen van de fantastische overwinning van woensdag, dus konden we weer met frisse start beginnen aan deze wedstrijd.

Dat bleek ook, want al snel kwamen wij op voorsprong: 0-1 voor ons. Eigenlijk werd er door beide teams goed gevoetbald en heb ik de eerste time-out ook weinig aan te merken: blijf zo door gaan en probeer de 0-2 erin te prikken. Allebei krijgen we kansen en blijven we voetballen. Mooi om te zien hoe hoog de vechtlust in deze wedstrijd is. Negen spelers en alle negen spelers gaan er voor. Helaas valt desondanks de 1-1. Koppen omhoog en gewoon door gaan. Gelukkig blijkt dit ook het geval, want stress hadden we eigenlijk niet. Duels blijven winnen en blijven tikken. Zo raken we nog 2x de paal en een schot houdt de Fortissimo keeper er goed uit. Het blijft dan ook heel lang 1-1. Totdat de bal wel een keer goed valt en daar vliegt eigenlijk uit het niks de 1-2 voor ons erin. Hoe?? Dat moeten we even aan Sander vragen, maar hij kreeg hem vanuit een onmogelijke hoek erin. Klasse jongen. Nog een kwartier te gaan. Eigenlijk werd het een kwartier overleven en de 1-2 proberen vast te houden. Iedereen vloog dan ook voor alle ballen en duels werden nog harder. Met zijn alle verdedigen en naar voren. Dit wordt dan ook door iedereen gedaan en zo slepen wij de 1-2 over de streep. Weer 3 punten erbij; klasse kanjers!

Maar, ook complimenten voor Fortissimo: wat waren jullie weer sterk vandaag.

Nu denken jullie vast ‘waarom belofte maakt schuld?’ De deal met de kinderen was als dat ze twee wedstrijden achter elkaar winnen – woensdag tegen Ewijk en vandaag tegen Fortissimo – dat ze een wafel met slagroom zouden krijgen. Nou die hadden ze dan ook echt wel verdient.

Volgende week spelen we thuis tegen uUchta om 9.00 uur. Tot dan 🤗.