Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

9 december 2018

Belofte maakt schuld; JO11-1 voetbalt zichzelf dit seizoen naar de Mac

Wij begonnen aan deze seizoenshelft helemaal blanco. Een nieuwe uitdaging met deels eerstejaars spelers. Van een kwart veld naar een half veld. Met andere woorden, een hele uitdaging; ander spelvorm en weer nieuwe regeltjes. De rest wordt bijgevuld met tweedejaars speler wat dus een heel nieuw team inhoudt. Desondanks durfden wij het aan om met dit team meteen de derde klasse in te gaan. Vooraf het seizoen maakten we een afspraak met de kinderen. Zelf legden ze de lat best hoog.. ze wilden namelijk in de top 3 eindigen. Wij als staf keken elkaar aan en vroegen of dat niet een beetje te hoog gegrepen was? Overtuigend riepen deze kanjers: nee!! Wij kunnen dit! Nou prima, als jullie daarvoor willen gaan en als het lukt trakteren wij op de Mac.

Eenmaal begonnen aan het seizoen wonnen we de eerste wedstrijd met gemak. De tweede wedstrijd verloren we helaas nipt met enorm slecht voetbal. Als trainer denk je, maar goed ook, dan weten ze dat niet elke wedstrijd zo makkelijk is om te winnen. De week erna gingen we op goede koers terug en we draaien bovenin netjes mee. Totdat we tegen SDOO moesten; helaas verliezen we deze strijd. Na SDOO kregen we nog een zware tegenstander, namelijk Lienden. Dit team had nog niks verloren en het zou dus een zware klus worden. Maar, hoe we tegen SDOO niet in het spel kwamen ging tegen Lienden alles goed en namen we de winst mee naar huis. Kortom, het werd nog aardig spannend op de ranglijst. Helaas heeft SDOO het de laatste wedstrijd in eigen hand. Met winst zou SDOO kampioen zijn. Zouden ze verliezen, dan konden wij eroverheen. Voor ons geen zenuwen en we begonnen aan onze laatste competitiewedstrijd. Het enige dat onze kanjers wisten was dat we bij winst met zijn allen naar de Mac zouden gaan. Ze klapten er de eerste helft dan ook flink op en kwamen al snel op voorsprong. Dit kwam puur doordat we er als team stonden, als team werkten en er als team voor gingen. Door weer en wind staan we alle negen klaar om de strijd aan te gaan. We gaan de rust dan ook in met een 0-3 voorsprong.
De 2e helft gaat helaas wat moeizamer.. misschien dan toch de regen of het zware veld. Het doet er niet echt toen, want wij weten toch de drie punten over de streep te trekken en gaan naar de Mac met een 2-5 overwinning. Een mooie 2e plek voor deze toppers. Wie had dat ooit verwacht? Als staf waren we al blij geweest met een middenmoot, maar dat we tweede zouden worden hadden wij niet verwacht…

Ja deze negen spelers wel, want zij hadden meteen het vertrouwen erin dat dit zou gaan lukken, dat ze er voor wilden gaan. Dit is een team die alles voor elkaar over heeft. Als vrienden het veld op komen en als vrienden er weer af gaan. Wij zijn in een half jaar echt een team geworden en willen er dan ook, stuk voor stuk, weer voor gaan na de winterstop, in de 2e klasse…Nieuwe doelstelling van de kinderen is nu in de top 5. Ik ben benieuwd. We zullen er weer voor 100 % tegenaan gaan.

Bij dezen willen wij SDOO ook even feliciteren met het kampioenschap!