Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

15 december 2014

‘Afonso Alves’ statistiek voor Mark van Eldik bij SVHA ZO3 tegen RVW

HEELSUM – Ook dit weekend maakte SVHA ZO3 geen fouten. De ploeg moest net als vorige week tegen een op papier mindere tegenstander. Het soort tegenstanders waar SVHA 3 doorgaans moeite mee heeft. Als de ploeg gaat rusten met een 0-2 voorsprong lijkt het wederom geen riante uislag te worden. Echter aan de hand van Mark van Eldik loopt de ploeg in de 2e helft weg naar 0-10 waar de sterrenensemble van het klavertje 3 het wel goed vind.

De vroegste aanvangstijd in de competitie is bij de mannen uit Heelsum. Hier trappen zij al om 10:00 af en moesten de krijgers daarom nog eerder op staan. Eenmaal aangekomen op het sportpark blijkt dat we gewoon op natuurgras spelen wat ondanks de grote hoeveelheid regen er prima bij lag. Ook scheen het zonnetje door de bomen en was er een klein legioen aan supporters meegereisd met SVHA 3 om de mannen te steunen. Kortom, genoeg ingrediënten voor een heerlijke voetbalochtend.

Als de wedstrijd begint dan is het snel duidelijk dat RVW kwaliteit te kort komt tegen het altijd al oppermachtige SVHA. De mannen spelende in blauw komen er totaal niet aan en kunnen geen van de gaten dichtlopen die handig gecreëerd worden op het middenveld. Echter blijkt de eindpass vaak onvoldoende en komt SVHA niet tot scoren. Tot het moment dat de linksback van RVW besluit een cadeautje weg te geven. Van zijn middenlijn speelt hij de bal terug naar de keeper die blijkt veel te zacht te zijn. Spits Roy Vermeulen gaat op de goal af met naast hem Mark van Eldik. De spits die vorige week 3 assists gaf besloot dit cadeautje ditmaal zelf uit te pakken en schiet raak. Roy Vermeulen maakt 0-1.

Hierna laat de scheidsrechter zien wat voor soort scheidsrechter hij wilt zijn deze wedstrijd. Het is een typische scheidsrechter die niet met commentaar om kan gaan en dus iedere vorm van tegenspraak maar direct bestraft met geel. En zo ook bij Mark van Eldik. Als de spits onnodig hard in de rug word gelopen en de scheidsrechter hier niet voor fluit maakt vervolgens Mark zelf de overtreding. Dat Mark hier niet blij mee is verteld hij de scheidsrechter nog maar is en deze scheidsrechter toont direct de gele kaart.

Je zou verwachten dat RVW er nu uit komt maar het kan nog steeds geen enkele kans creëren. Echter blijft de ploeg van Angelo Mulder ook onzuiver en laat de verschillende kansen onbenut. Zo schieten Mark de Ruijter, Martijn Markus en Roy Vermeulen alle hun inzet over of naast de goal. Als Mark van Eldik dan terug het veld in komt is de speler uit op sportieve revanche. Een goede corner word fantastisch binnen gekopt door Mark. De bal raakt eerst nog de onderkant van de lat waarna hij in het goal verdwijnt. 0-2.

Als we gaan rusten is trainer Angelo Mulder niet tevreden. Het is slordig en gemakzuchtig. Kansen worden niet genoeg benut en de vrije man in de laatste linie word niet vaak genoeg gevonden. Dus Angelo brengt onze 2 gast spelers in het veld. Leon Latta(Ja, die jaaaa) en Luuk Schouten komen beide in het veld. De 2 gast spelers zijn aangeschoven door de vele blessures die de ploeg op dit moment heeft op te vangen. Daarvoor spreek ik nu alvast me dank uit aan de heren!

In de 2e helft is het de Mark van Eldik -show. Natuurlijk voetballen doe je met ze alle. Het is en blijft een team sport. Want dat alleen Mark van Eldik niet het verschil kan maken hebben we vorige week bij Valburg – SVHA kunnen zien. De spits werd niet bediend en kon daarom nauwelijks in scoringspositie komen. Dat wij wel weten hoe we onze spits moeten bedienen blijkt wel in de 2e helft. Wellicht overdreven we het een beetje bij de 3e goal maar het oordeel laat ik aan uzelf over. Een goede corner word binnen gekopt door Mark de Ruijter, echter op de plek van de goal staat ook Mark van Eldik die de bal op zijn rug krijgt en de bal daarna in de goal ziet verdwijnen. De spits maakt hiermee wellicht zijn lelijkste goal ooit maar hij komt wel op zijn naam. 0-3.

Daarna word een schot uit de 2e lijn niet helemaal op de goal gemikt. Echter staat daar wederom de spits. Hij krijgt de bal in de voeten en staat vrij voor de  goal. Geen moment twijfel zorgt voor de 0-4. Enkele minuten later is het Roy Vermeulen die met een schot vanuit de 16 de 5e aanstekend voor SVHA. 0-5. Terwijl Sander Spanbroek zijn eerdere inzet net naast goal zag verdwijnen is het wederom Mark van Eldik die ditmaal in een duel met de keeper als eerste bij de bal is en 0-6 op laat schrijven. Steekpass door de as zet dan wederom Mark alleen voor de keeper. 0-7. Ook de 0-8 door Mark ontstaat uit een 1 op 1 situatie. We blijven niet alleen maar bij Mark van Eldik, we wijken nog even uit naar onze gastspeler Leon Latta, de links half maakt een prima goal en begint hiermee aan de terugbetaling van zijn gemiste penalty en dus de uitschakeling tegen Roda’28. 0-9.

Nog even een vervelende wending in de wedstrijd. Waar de aanvoerder van RVW duidelijk gefrustreerd door gaat op doelman Roy Kuiper en met een absurde tackle komt binnenvliegen op de doelman laat de scheidsrechter dit onbestraft. Het is onbegrijpelijk dat een scheidsrechter dit soort gedrag toe laat op de velden, want buiten het feit dat de doelman hier ernstig geblesseerd had kunnen raken wekt het emoties op bij andere spelers die dingen gaan doen waar ze later wellicht spijt van krijgen. Een harde tackle van één van de SVHA spelers zorgt voor een op het oog ernstig lijkende blessure. De speler van RVW lijkt veel pijn te hebben en blijkt later nog ter controle naar het ziekenhuis te moeten. Wij wensen de speler van RVW via deze route veel beterschap en wensen hem een spoedig herstel. De tackle was duidelijk bedoeld als een signaal maar het is onze intentie nooit om ernstig gemeen spel opzettelijk toe te passen. Dit is dan ook ongelukkig te noemen en voor het  geval het nog niet duidelijk was hebben wij als groep medeleven met de speler. Beterschap!

Het slot akkoord is voor wie anders, Mark van Eldik, de spits tekent aan voor de eindstand van 0-10 wat eindelijk eens betekend dubbele cijfers voor de heren uit Herveld. Nog nooit eerder behaalde dit team de dubbele cijfers en vandaag werd eindelijk eens afstand gedaan van een veel mindere tegenstander. Nog even terug naar Mark van Eldik, de spits scoorde vandaag 7 keer en buiten het feit dat de spits aan gaf dat dit een persoonlijk record was, evenaarde hij ook oud-Heerenveen spits Afonso Alves. Kent u hem nog? De spits van Heervenveen maakte er 7 tegen Heracles en kreeg genoeg waardering voor deze knappe prestatie. Nu ook onze waardering en respect richting Mark van Eldik. De spits behaalde 6 doelpunten in 1 helft en over de hele wedstrijd 7 doelpunten. Scoorde 18 doelpunten in slechts 7 wedstrijden. Een fantastisch gemiddelde voor de topscorer van SVHA 3.

De winterstop is nu hier. We gaan verder in februari waar Ewijk dan onze eerste tegenstander is. Voor nu gaan we volgende week eerst eens lekker met het team weg en gaan we genieten van een verdiende winterstop en van een degelijke eerste seizoenshelft. Namens SVHA 3 wensen wij iedereen fijne kerstdagen en een goede veilige jaarwisseling toe. Foto’s zijn zoals altijd weer van Martin Markus, dank!

Competitie doelpunten

Naam Doelpunten
Mark van Eldik 18 (+7)
Sebastiaan Markus 4
Egon den Hartogh 4
Roy Vermeulen 4 (+2)
Mark de Ruijter 3
Wieger van de Spek 2
Paul de Ruijter 2
Bas van Brandenburg 2
Sander Spanbroek 1
Leon Latta (Gastspeler) 1 (+1)