8 maart 2020

SVHA JO17-1 wint belangrijke uitwedstrijd bij Aquila met 0-1!

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Aquila JO17-2 op het programma. Een tegenstander die voor ons geen onbekende was, want zowel in de beker als najaarscompetitie hadden we ook al tegen ze gespeeld. Wederom zonder de geblesseerde Owen Degen reisden we af naar Dreumel. Tijdens de warming-up merkten we al dat het veld loodzwaar was en eigenlijk meer op een weiland leek dan op een voetbalveld. We speelden zelfs op het hoofdveld waar gewoon geen enkele goede combinatie voetballend mogelijk was. Maar… de tegenstander had er ook last van… De 1e helft ging gelijkwaardig en we waren alleen gevaarlijk met corners en het doorkomen vanuit het middenveld met Frank Peeters. Frank was de aanjager en speelde een grote rol vandaag hierin. Strakke en goede corners genomen door Kai van Mill en Hylke van Bommel werden bijna ingekopt door Edwin Lijnsvelt en Mark v d Pol, maar helaas hadden we hiermee geen geluk. Scherp en geconcentreerd bleven we voetballen, want met zo’n veld wint vaak niet het beste team maar de gelukkige. Onze keeper Okke Derksen straalde veel rust uit en voetbalde goed mee. We gingen rusten met 0-0 en spraken af hoe dan ook 3 punten te pakken. We begonnen sterk na rust met Ben Schipper als sterke man. Ben, die slim keer op keer zijn tegenstander in de luren legde, kreeg gelijk zelf een grote kans, maar de keeper redde. Vlak daarna passeerde Ben weer zijn man en dook het 16 meter strafschopgebied in en legde de bal panklaar voor onze spits Mark. Mark bleef koel en liet zijn ongekende klasse weer zien en scoorde de 0-1. De 7e treffer alweer van Mark in twee wedstrijden. Met nog 20 minuten te gaan pasten we ons aan het veld aan. Lange ballen absoluut niet rond tikken en zo standhouden. Kortom, weinig risico’s nemen. Kregen we toch nog aardige kansen door! Nick Bartholemeus stuurde Mark met een prachtige pass de diepte in. Mark passeerde de keeper en werd keihard onderuit gehaald. Geen penalty volgens de scheidsrechter. Kort daarna ging Leon van Nieuwenhuijsen richting doel, maar de keeper redde ook nu weer.
De laatste minuten lieten we zien dat we gegroeid zijn dit seizoen en dat als het moet we gewoon op resultaat kunnen voetballen.