Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

30 november 2021

27 november, een belangrijke wedstrijd voor de jo13-1

Vandaag 27 november stond de Bataven uit op het programma. Nadat we ons ogen opende was het buiten helemaal wit. Maar ja we hadden niks gehoord dat het niet door zou gaan, dus moesten we 7.30 uur al verzamelen bij SVHA. De jongens / meiden vroegen zich af of het wel door kan gaan want hoe kan je nou voetballen op een wit veld. Nou jongens / meiden dat zien we straks wel. Bij aankomst in Gendt blijkt dat daar geen wit veld is dus er kan gewoon gevoetbald worden.

Na twee keer hard getraind te hebben en goed geoefend te hebben op duels begonnen we aan de wedstrijd. De aftrap was vroeg want ze moesten om 8.30 uur al starten. Dat het vroeg was was ook bij de kinderen te zien. Want binnen no time stonden we al 1-0 achter. Vanuit de staf wordt hierdoor ook geroepen zijn we nu wakker… kunnen we beginnen. Gelukkig antwoorden de spelers hier snel op en nog geen 3 minuten later werd de 1-1 erin geschoten. Een hele opluchting  vanuit de staf. Na de 1-1 kregen we vleugels bijna alles lukte en er werd goed gevoetbald en al snel prikken we de 1-2 binnen. Maar hierbij laten ze het niet en uiteindelijk gaan we met een mooie 1-6 de rust in. Nooit verwacht want de uitslagen van de Bataven waren erg goed en we wisten dat dit ook een goed voetballend team was. Maar deze voorsprong met rust hadden wij nooit gedacht.

In de rust worden er veel positieve dingen benoemd maar ook punten waar ze de tweede helft op moesten gaan letten. eenmaal op het veld voor de tweede helft lijkt het eropdat we verder gaan waar we mee bezig waren want al snel vliegt de 1-7 erin. Maar na de 1-7 deden we een stapje terug werden we wat slordiger en niet alles lukte meer zoals de eerste helft. Kan natuurlijk gebeuren maar hierdoor krijgen we helaas wel door de kluts een tegen goal. Je zag hierdoor veel kinderen balen maar gelukkig hadden we er ook een paar lopen die meteen de medespelers op aan het peppen waren en corrigeerde dat ze kop omhoog moesten houden en weer door moeten gaan. Uit eindelijk kunnen we er nog een scoren en is de eindstand 2-8.

Complimenten vanuit de staf we hebben goede / leuke dingen gezien maar ook punten waar we zeker nog aan kunnen gaan werken. Maar als je van 8 wedstrijden 45 goals heb gemaakt en maar 9 goals tegen heb gekregen mag je toch als staf wel een beetje trots op dit team zijn 💪🏻.