Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

10 juni 2021

De eerste Penalty Koning(in) wedstrijd van SVHA is gespeeld

Penaltydoek wordt ingewijd
Zaterdag 1 mei vierde Sport Vereniging Herveld Andelst (SVHA) de ingebruikname van het eerste penaltydoek. De enthousiaste jongens van voetbalteam JO11-2 (voorheen de E-tjes) speelden een wedstrijd om de allereerste Penalty Koning(in) van SVHA te worden. De bal werd afgetrapt door Loek Gonzalo Wennekes. Opgetogen als een ware “Koning Toto” mocht hij als allereerste een bal door de gaten schieten.

De wedstrijd
Daarna begon de echte strijd. Hiervoor mochten de jongens om de beurt drie ballen schieten. Het doek, gemaakt voor de grote verrijdbare goal, bevat zes scoregaten. Schiet je in de kruising, dan scoor je 250 punten; de lagere gaten geven 150 en 50 punten. Het was best lastig om de bal precies in het gat te mikken, maar bij de gedachte dat je bonuspunten kon verdienen, was de wil er om alles op alles te zetten en iedere bal met volle kracht te raken.

De winnaar
Het was een spannende strijd. Uiteindelijk gingen drie jonge profs door voor de gouden medaille. Bas Hovestad, Tim van Rekum en Cato Gerrits waren de gelukkige winnaars en streden om de eer & de eerste Penalty Koning(in) van SVHA te worden. Het was Cato die zonder blikken of blozen twee keer de 250 wist te scoren en daarmee de onovertroffen winnaar werd.

Het dorpsgevoel van Herveld-Andelst
Herveld en Andelst staan bekend om het dorpsgevoel. Elkaar helpen, activiteiten organiseren en er gewoon voor elkaar zijn. Deze keer was SVHA de gelukkige. Het penalty doek werd ontworpen en geschonken door Martin Gonzalo Wennekes. Het doek zal nog veel gebruikt worden voor gezamenlijke activiteiten bij SVHA en wanneer het weer kan ook in het dorp. Er zijn al wat leuke ideeën geopperd, om de jeugd van Herveld-Andelst enthousiast te maken voor een wedstrijdje Penalty schieten.

We zijn ontzettend blij met dit soort geweldige initiatieven. Zonder de inzet van vele vrijwilligers en onze sponsoren zouden we nergens zijn.
Bedankt!

Ps. Lijkt het je leuk om te gaan voetballen, maar weet je nog niet zeker of het iets voor je is? Meld je dan hier aan en train een paar keer met ons mee. Tot snel in het nieuwe seizoen!