9 maart 2015

SVHA ZA3 komt tekort tegen ervaren DFS

Zaterdag 7 maart stond de competitiewedstrijd DFS 5 – SVHA 3 op het programma. De wedstrijd begon om 15.00 uur in de middag. DFS is de ongeslagen koploper in de competitie. De ploeg won 13 (!) van de 14 gespeelde wedstrijden. SVHA heeft het lastig in de competitie. De ploeg verloor de eerste 2 wedstrijden na de winterstop, en staat op de 10e plaats. Thuis verloor SVHA met 1-3 van DFS.

Bij de ploeg uit Herveld zijn Jordy van Gaalen, Dennis Rensen en Luc Haverhals afwezig. Vaste goalie Joep van Hout is geblesseerd aan zijn hand, en kan dus niet keepen. Wel begint hij op de bank als wissel. Mostaba Mieri vervangt Joep van Hout onder de lat. Jasper Visser en Bart Willemsen vormen wederom het centrale duo achterin. Evert Voskamp en Juan de Zeeuw starten in de aanval.

SVHA begint goed aan de wedstrijd. Er wordt compact voetbal gespeeld, en de bal gaat goed rond. DFS is een ploeg met goed positiespel. Een slimme ploeg die geen onnodige meters maakt. Na een paar minuten spelen dient de eerste kans voor DFS zich aan, maar doelman Mostaba Mieri kan het schot makkelijk pareren. Niet veel later krijgt SVHA de eerste mogelijkheid. Een vrije trap van Evert Voskamp moet met de nodige moeite worden weggebokst door de keeper van DFS.

SVHA kan in de eerste 15 minuten van de wedstrijd prima meekomen met de koploper. Het krijgt ook een goede kans op de 1-0. Een slim passje van Leron Wiltink komt terecht bij Juan de Zeeuw, die slim aan de buitenspelval ontsnapt en oog in oog komt te staan met de keeper van DFS. Helaas schiet Juan de Zeeuw de bal tegen de keeper aan.

Na 20 minuten spelen komt DFS op een 1-0 voorsprong. Een lange bal van achteruit komt terecht bij de aanvaller van DFS, die doelman Mostaba Mieri iets te ver voor zijn doel ziet staan, en met een handig balletje de thuisploeg op voorsprong zet. Een paar minuten later krijgt SVHA een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel van DFS. Evert Voskamp neemt de vrije trap, die via de onderkant van de lat in het doel belandt, 1-1!

Na ongeveer 25 minuten spelen lijkt SVHA de zaakjes aardig op orde te hebben tegen de koploper. Direct na de gelijkmaker staat SVHA te slapen achterin, waardoor DFS de 2-1 kan maken. Onnodig, want SVHA speelt een prima wedstrijd. In het laatste gedeelte van de 1e helft gebeurt er niks bijzonders meer, waardoor beide teams gaan rusten met een 2-1 ruststand.

In de rust laat aanvoerder Mees van Eldik weten wat er moet gebeuren in de 2e helft. Met de aanwijzingen van de aanvoerder op zak begint SVHA aan de 2e helft. Aan het begin van de 2e helft gaat het direct mis voor SVHA. Rond de 50e minuut krijgt DFS een vrije trap op de rand van de 16 meter. Met een bekeken schot in de kruising laat de speler van DFS Mostaba Mieri kansloos.

Na de 3-1 is het verzet van SVHA gebroken. Er wordt niet meer zo scherp gespeeld als in de 1e helft, en er wordt teveel ruimte weggegeven aan DFS. Zelf komt SVHA niet meer aan uitgespeelde kansen toe. Rond de 60e minuut wordt het 4-1 voor DFS.

DFS heeft geduld, want de bal gaat rustig rond bij de ploeg uit Opheusden. Niet veel later wordt het 5-1 voor DFS. SVHA lijkt de weg helemaal kwijt, want kans op kans wordt weggegeven door de ploeg uit Herveld. De ploeg is geen schim van wat het in de 1e helft was. 10 minuten voor tijd is het slotakkoord voor DFS, en wordt de 6-1 gemaakt.

De nederlaag is op basis van de 2e helft terecht, want DFS was de bovenliggende partij, en SVHA liet weinig tot niets zien in de 2e helft.

De geroutineerde ploeg uit Opheusden (gemiddelde leeftijd van ongeveer 28 jaar), laat de jonge ploeg uit Herveld met een forse nederlaag afdruipen, en stevent recht op het kampioenschap af. Voor SVHA wordt het nog een hels karwei om bij de middenmoot aan te haken. De ploeg blijft op een 10e plaats staan, met 10 punten uit 15 wedstrijden.

Volgende week wordt het aanhaken of afhaken, want dan speelt de ploeg thuis tegen Duno 5, de nummer 9 van de competitie. Een directe confrontatie met de ploeg die boven SVHA staat.