13 oktober 2014

SVHA ZA2 neemt koppositie over in directe strijd met Uchta

Afgelopen zaterdag was het zover, een belangrijke wedstrijd om de koppositie. The green white army van zaterdag 2 tegen het altijd lastige en bekend van de vaak harde confrontaties uchta, dus de nummer 2 tegen de nummer 1. Met gastspelers Bart van Brandenburg, Dylan Bisschop en Jan-Willem jacobs(nou ja… gastspeler kunnen we die bijna niet meer noemen)begonnen we aan de regenachtige wedstrijd, we wisten dat het een hele zware strijd zou worden om uchta van de eerste plaats te stoten. Met zoals gewoonlijk Nico Paul als scheidsrechter gingen we van start, door het natte veld gingen de slidings over en weer en af en toe werd er nog een bal geraakt ook nog in plaats van de tegenstander, het was echt een ware strijd waarbij Uchta de eerste helft een beetje de overhand kreeg, na een paar kansen te hebben gekregen kwamen zij dan ook redelijk verdiend op voorsprong, mede door onhandig balverlies en het wegglijden van een paar verdedigers. Ruststand 0-1!

De tweede helft wisten we dat er met 100% geven niet gewonnen zou worden vandaag dus allemaal een tandje erbij en met 200% er tegen aan, alleen zo zouden we uchta kunnen verslaan. Met 3 wissels begonnen we sterk, na een prachtige combinatie begonnen bij Bart van Brandenburg naar Bernard Polman via Rudie Doeze Jager naar de op deze keer rechtshalf spelende Dennis “allround” van Meel kwam de gelijkmaker op het
scorebord, 1-1. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en wisten Uchta zelfs een beetje terug te dringen op het steeds moeilijkere bespeelbare veld, het werd een waar slidingfestival met kansen over en weer waarbij onze keeper Tim Veldhorst een aantal hele belangrijke reddingen had en ons daarmee in de wedstrijd hield. De wedstrijd liep op het einde en met nog maar 5 minuten op de klok kregen we loon na echt hard strijden, met een mooie aanval via Heino Janssen naar Dennis van Meel en uiteindelijk de goed spelende Jan-Willem Jacobs kwamen we op de 2-1 voorsprong! Na een hectische slotfase werd dat ook de eindstand.

Het was een spijkerharde wedstrijd met overtredingen over en weer maar door de uitstekend fluitende Nico Paul bleef het ook sportief, klasse scheids! En ook klasse SVHA za2 voor de strijd die in deze wedstrijd geleverd is! We hebben verdiend de koppositie overgenomen van het toch wel sportieve Uchta! Complimenten aan iedereen vandaag dus!

Volgende week spelen we de bekerwedstrijd thuis tegen Roda’28, op naar de volgende ronde!