8 oktober 2018

SVHA ZA2 boekt ruime thuisoverwinning op Aquila ZA2

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de tweede competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een 4-0 overwinning op Aquila ZA2.

SVHA start fel aan de wedstrijd en dat resulteert al snel in een voorsprong. Middenvelder Rudie Doeze Jager bedient op prachtige wijze Ricardo Schrijver, die op zijn beurt de keeper verschalkt. SVHA blijft hierna sterk voetballen. De ploeg geeft weinig weg tegen een conditioneel sterke tegenstander en creëert voldoende kansen. Nog voor rust verdubbelt SVHA de voorsprong. Een combinatie tussen Ferdie Janssen en Jordy van Gaalen komt uiteindelijk bij Ricardo Schrijver terecht. De aanvaller weet ook deze kans te verzilveren, waardoor SVHA met een 2-0 voorsprong gaat rusten.

In de tweede helft laat SVHA zich terugzakken om met een snelle uitval de definitieve beslissing te brengen. Aquila probeert de aansluitingstreffer te maken, maar daar slaagt de ploeg niet in. SVHA maakt een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde door de 3-0 te maken. Een vrije trap van Rik Jansen belandt op magnifieke wijze in de bovenhoek van het doel. Het slotakkoord is voor Ricardo Schrijver. Een diepe pass van Martin IJkhout komt terecht bij de aanvaller die één-op-één met de doelman van Aquila komt te staan en geen fout maakt.