27 april 2015

SVHA mede door domme rode kaart onmachtig in duel met SDOO

Zondag 26 april stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – SDOO 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. SDOO staat voorafgaand aan dit duel op een 3e plaats in de competitie met 36 punten uit 20 wedstrijden. Vorige week won de ploeg uit Heteren met 5-1 thuis van Arnhemia. SVHA staat na de overwinning van vorige week op Oranje SC op een 10e plaats met 20 punten uit 18 wedstrijden. De ploeg pakte uit de laatste 5 wedstrijden 10 punten. Het eerste duel tussen beide ploegen werd gespeeld op de eerste speeldag van het seizoen, en eindigde in een nipte 1-0 overwinning voor SDOO.

SDOO strijdt dit seizoen nog voor een periodetitel. SVHA zou met een punt of een overwinning roet in het eten kunnen gooien. Bij SVHA ontbreekt alleen Roy van de Vooren vanwege een lichte blessure. De rest van de selectie is fit, en dus heeft trainer Henk Stuivenberg een zogenoemd ‘luxeprobleem’ als het gaat om het maken van de opstelling. De opstelling ziet er als volgt uit. Sjoerd Veldhorst is de vaste doelman. Harm Ariese staat linksback, Twan Aarnink staat rechtsback, en het centrale duo achterin wordt gevormd door Jeroen Janssen en Jeroen van Boldrik. Het middenveld wordt gevormd door Elkjaer Rikken, Rogier Jansen en aanvoerder Pieter Mantel. De voorhoede bestaat uit Jesse Schreuders (links), Ali Saleh (spits) en Jules Merkus (rechts).

SVHA begint fantastisch aan de wedstrijd. Binnen 1 minuut komt de ploeg al op een 1-0 voorsprong. Jesse Schreuders draait de bal vanaf de rechterkant in, en Harm Ariese kan de bal vrij in het doel koppen. Een mooie opsteker voor SVHA, maar ook voor doelpuntenmaker Harm Ariese. Je zou denken dat SVHA met de snelle 1-0 voorsprong op zak makkelijker gaat voetballen, maar niets is minder waar. De ploeg zakt, naarmate de wedstrijd vordert, steeds dieper in. Het geeft SDOO de mogelijkheid om zich terug in de wedstrijd te voetballen. De ploeg van trainer Henk Stuivenberg heeft moeite om de bal in de ploeg te houden. SVHA krijgt nog wel een aardige mogelijkheid via Rogier Jansen. Hij ziet zijn inzet over het doel heen verdwijnen.

SDOO wordt sterker, heeft zichtbaar een betere ploeg, maar dit wordt niet uitgedrukt in doelpunten. Er zijn in de eerste 15 minuten wel een paar kansjes en mogelijkheden voor de ploeg uit Heteren. Zo belandt een inzet van de rechtsbuiten van SDOO in het zijnet door goed keeperswerk van Sjoerd Veldhorst. Na 20 minuten wordt het 1-1. Een uitgespeelde aanval van SDOO belandt uiteindelijk bij een aanvaller van SDOO, die zich geen moment bedenkt, en de bal het doel in jaagt.

Door dit doelpunt krijgt SDOO meer vertrouwen, en de ploeg gaat op zoek naar de 1-2 voorsprong. Dit doelpunt komt er 10 minuten voor rust. Een lange bal wordt door de fysiek sterke spits van SDOO doorgekopt naar een medespeler die de bal in het doel schiet, en Sjoerd Veldhorst kansloos laat. In een tijdsbestek van 15 minuten is de voorsprong van SVHA ongedaan gemaakt. Vlak voor rust lijkt Harm Ariese zich te blesseren bij een duel om de bal. Het lijkt mee te vallen, en dus kan de linksback (met wat pijn) verder voetballen. Na 45 minuten en een beetje fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft. Met een 1-2 ruststand zoeken beide teams de kleedkamer op.

In de rust worden er geen wissels toegepast. Na de rust gaat SVHA op zoek naar de gelijkmaker. SDOO heeft het betere van het spel, en SVHA heeft moeite om zelf het spel te maken.Na 55 minuten spelen komt Jelmer IJkhout in het veld voor Twan Aarnink. Niet veel later slaat de wedstrijd om. Jeroen van Boldrik gaat hard door op een speler van SDOO. De scheidsrechter komt al aanlopen met de rode kaart, maar Jeroen van Boldrik is inmiddels al over de omheining geklommen, omdat hij weet hoe laat het is; tijd om te vertrekken… Met 10 tegen 11, en een 1-2 achterstand wordt het enorm moeilijk voor ploeg uit Herveld om de achterstand om te buigen.

Na de rode kaart komt Nelson Konu in het veld voor Rogier Jansen.  Niet veel later valt de 1-3 voor SDOO. Via een splijtende pass valt de bal voor de voeten van een speler van SDOO, die koeltjes afrond. Vlak na de 1-3 valt ook de 1-4. Een voorzet vanaf links kan makkelijk worden binnengekopt door een speler van SDOO.  Hiermee is de wedstrijd definitief gespeeld. SDOO krijgt kansen om de score uit te breiden in de laatste 20 minuten, maar de ploeg is niet scherp genoeg in de afronding. Mede door goed keeperswerk van Sjoerd Veldhorst blijft het 1-4. Zo loopt de wedstrijd stilletjes naar z’n einde toe, en valt er niet veel meer te genieten voor de toeschouwers.

Als de scheidsrechter (die overigens uitstekende floot), voor het einde van de wedstrijd fluit, kan SDOO door een 1-4 overwinning de 3 dikverdiende punten bijschrijven. SVHA blijft op een 10e plaats steken in de competitie. Het zal ook Jeroen van Boldrik de rest van het seizoen kwijt zijn door zijn rode kaart.

Donderdag wacht Loo, waar een eerdere ontmoeting tussen het tweetal nog om de laatste plaats draaide is er vanaf heden een duidelijk onderscheid tussen SVHA en Loo. Loo verloor afgelopen weekend thuis van CHRC met 1-2. Er wordt op Sportpark Immerloo afgetrapt om 19:15.

Fotografie: PDK SDOO (extern)