3 november 2018

SVHA JO15-2 ging vandaag op bezoek bij Kesteren

Als om 7:45 alle autoruiten zijn gekrabd en de motoren zijn warmgedraaid is het tijd om te vertrekken. Vol goede moed zaten de spelers in de kleedkamer met in hun achterhoofd dat het een best lastige wedstrijd kan worden, want welk team wil het de nummer 1 nou niet moeilijk maken?!

Na het doorspreken van de opstelling en tactiek lopen we naar het veld. Na de warming-up is iedereen nog even scherp gezet om er vol voor te gaan.
Je zag al snel dat wij de “betere” waren, maar door het slechte overspel kwamen we niet tot scoren. Tenminste, als we het ene afgekeurde doelpunt niet meetellen. Na 15 minuten te hebben gespeeld zijn ze eindelijk wakker en goed warm gespeeld (we geven de schuld aan de kou) en er kwam eindelijk een doelpunt van onze kant: 0-1. Na dit verlossende doelpunt ging het beter en beter met de jongens. Marinus krijgt de bal in de voeten en schiet beheerst binnen: 0-2. Menno, die al even droog staat met doelpunten, maar wel veel assists afleverde, maakt daar eindelijk een eind aan en vanuit de 2de lijn schiet hij binnen: 0-3. Kort daarna schiet Harm ook binnen en gaan we met 0-4 de rust in. In de rust wordt de eerste helft even nagesproken, want ondanks dat we voor staan gaan we soms met het niveau van de tegenstander mee door slordig te spelen of alleen de lange bal te spelen. Na het één en ander te hebben gezegd beginnen we aan de 2de helft.
Kesteren komt goed uit de kleedkamer, maar wij helaas niet; er wordt slordig gespeeld, ballen komen niet in de voeten of er wordt een lange bal gespeeld waar we niets aan hebben. Na een aantal wissels pakken ze het gelukkig iets beter op en wordt er weer wat meer gevoetbald. We komen bij het doel van de tegenstander, maar steeds verzuimen we om te scoren. Na een counter van de tegenstander komen ze voor het eerst bij ons doel, een bal in de diepte waar ze eerst niets aan zouden hebben gehad, maar onze keeper pakt helaas de bal buiten de 16; vrije trap tegen…..ik zal het niet al te lang spannend houden, want ze schieten de bal ver naast. Eigenlijk is de tweede helft een heel saai potje om te zien. Aan het einde van de wedstrijd wordt de 0-5 nog gescoord door Maurits en dat is meteen ook wel het hoogtepunt van de 2de helft. Kort erna wordt er afgefloten. Eenmaal in de kleedkamer worden ze nog wel even aangesproken; we dit niet tegen de hogergeplaatste teams moeten doen, maar vooral van onze eigen kracht uitgaan. Desondanks hebben we hebben gewonnen en staan we nog steeds eerste. Na de wedstrijd zijn we op bezoek gegaan bij onze sponsor Mulder Tweewielers voor een teamfoto om de dag goed af te sluiten.