2 oktober 2018

SVHA JO13-1 is met gelijkspel, de grote verliezer tegen Beuningse Boys

In aanloop naar de competitie speelde we 2 keer gelijk. wonnen we 4 keer en deden we dit met 38 doelpunten voor en 6 doelpunten tegen. Geen slechte start kun je wel zeggen.

Toch zijn behaalde resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst. En zo is er de week voor de 1e competitie ook niet heel best getraind. Een collectief mindere week en dat is nog een benadrukt voorafgaand de wedstrijd tegen de Beunings Boys.

Als de wedstrijd begint zijn we direct veel en veel beter dan onze leeftijdsgenoten. We domineren het spel de Beuningse Boys rennen vooral achter de bal aan. SVHA wordt dreigend maar komt alleen via Senne Pieters tot een grote kans. De vleugel aanvaller mist.

Dan ineens uit het niets kom Beuningse Boys op voorsprong via een corner. Waar wij al 5 corners kregen in de eerste 10 minuten werden we  niet doeltreffend hier, echter was 1 corner genoeg voor de Beuningse Boys en staat we te kijken hoe de Boys vrij de 1-0 binnen schieten.

SVHA blijft aanvallend voetballen. Met ze alle op de helft van de tegenstander. Dit is ook de opdracht van de trainer en veelal loont dit en hebben we snel de bal weer, waar we op onze beurt nog niet genoeg mee doen. Het risico van zoveel ruimte in de rug is de counter. De Beuningse Boys maken hier goed gebruik van en komen via een aanval over de zeikant door en treffen de verre hoek. 2-0.

Het lijkt een beetje oneerlijk. Want de veld verhouding is zo groot dat eigenlijk vreemd is dat de groen/witte ploeg tegen een achterstand aan kijkt, laat staan tegen een 2-0 achterstand. Toch blijven de manschappen van Coen, Sven en Roy vechten. We combineren staat vaker naar hun goal en waar opnieuw Senne de keeper vind, passeert ook Bart Winnemuller de doelman niet. Het is Mart Vink die alert is bij een rebound en de 2-1 op het scoreboord zet! 2-1.

De druk neemt toe en Beuningse Boys worden niet meer gevaarlijk. Het kan niet anders dan dat de gelijkmaker gaat vallen en dat gebeurd ook een paar minuten voor rust. Via Bart die oog in oog met de doelman niet faalt en 2-2 op tekent.

Beuningse Boys worden op slag van rust ineens gevaarlijk als de dwalende arbiter van 13(!!!!!!) jaar oud een onbegrijpelijke beslissing maakt. We kunnen het de jonge pupil nauwelijks kwalijk nemen dat hij beslissingen neemt die niet te begrijpen zijn maar hier zou Beuningse Boys echt beter mee om moeten gaan. De vrije trap waarbij geen muur stond op 16 meter wordt goed gepakt door Stijn van Bergen.

Na rust is het deze zelfde Stijn die geen enkele(!) keer meer in actie hoeft te komen. SVHA domineert de wedstrijd op alle fronten. Aan de bal en op strijd. Het zorgt voor veel dreiging en Mart lijkt de voorsprong op zijn voeten te hebben maar schiet oog in oog met de doelman net naast, Dries Vonk Noordegraaf kan afleggen maar kiest er voor om zelf te schieten en vind de doelman

Als zelfs de scheidsrechter geel geeft (ja, echt..) aan Tim Berends en een serie aan lastig te begrijpen beslissingen maakt wordt het spel van SVHA niet veel beter.

Toch komt de grootste kans voor Bart die uit een voorzet alleen zijn voet er tegen aan hoeft te zetten maar de bal over ziet gaan. Ook Senne blijft niet rustig genoeg en schiet wild tegen de keeper 1 op 1.

Kansen zat zijn er geweest voor de ploeg uit Herveld maar de Beuningse Boys houden stand. De wedstrijd eindigt in 2-2 met veel emoties bij de Hervelders, het is een punt maar voelt als verliezen. We hebben onszelf zeker tekort gedaan en daar kunnen we voor wijzen wat we willen, maar de enige die we iets kwalijk kunnen nemen zijn de mensen in de spiegel.

Aankomende week zullen we echt beter moeten trainen. We hebben gedomineerd, gecontroleerd en ons eigen spel gespeeld, dat is om trots op te worden als trainer, maar toch vraag je af wat als we wel top waren op de training afgelopen week. Op naar de volgende wedstrijd tegen AVIOS/DBV. Die verloren dit weekend met 4-2 maar wonnen eerder al met 5-0. We gaan deze week weer scherp en hard trainen.

Locatie: Beuningen – 11:00
Beuningse Boys JO13-3G SVHA JO13-1 2-2
Beuningse Boys ’11 1-0
Beuningse Boys ’14 2-0
Mart Vink ’19 2-1
Bart Winnemuller ’24 2-2