18 december 2017

SVHA JO11-1 schakelt goed OSC uit in de beker

In het bekertoernooi tref je nauwelijks nog zwakke ploegen. Het zijn namelijk allemaal winnaars. In de poulefase moet je de beste zijn ten opzichte van je leeftijd genoten. Zo ook onze tegenstander die we loten. OSC uit Oosterhout.

De ploeg werd op een nippertje maar geen kampioen van een andere 3e klasse dan wij in spelen. De ploeg won het merendeel van de wedstrijden en eindigde dus op een 2e plek. We wisten dus dat er kwaliteit zat bij onze tegenstander.

Daarbij komt ook nog dat we deze week niet konden trainen door de weersomstandigheden. Trainer Roy Kuiper besloot daarom te beginnen met een opstelling met veel diepgang via de zijkanten met Tim van Lent en Mart Vink. Achterin de sterke Jay Daniël voor de duels en voor het voetballend vermogen Dries Vonk Noordegraaf. Onze motor van het elftal op het middenveld Lev van Hulst en in de spits Bart Winnemullers. Isa van Anrooij en Raoul Siefkes beginnen in de wissel en wachten met smart op hun kans.

Als de wedstrijd begint start SVHA furieus. Net als enkele weken terug toen we een sterke tegenstander in de vorm van DTS troffen wisten we meteen waar het om draaide. Duels winnen, de bal in de ploeg houden, durven de acties te maken en zo veel en vooral zo snel mogelijk onze verdedigende opdrachten uitvoeren als we de bal verliezen.

Binnen de eerste 10 minuten komt SVHA al snel via Tim op een 2-0 voorsprong. De jonge dribbelaar opent de score met een hoop flair en durf krijgt OSC geen enkele grip op onze linkshalf. Tim die vaak nogal worstelt in zijn afronding kreeg voor de wedstrijd als de opdracht van de trainer om de actie naar de goal te zoeken. Niet altijd de bal afleggen maar probeer het zelf ook eens. Daarbij zijn we met Tim al weken intensief bezig om de afronding te verbeteren. Heerlijk om te zien dus dat Tim zichzelf al vroeg beloond met 2 goals. Een geweldige start waar we heel blij mee zijn. Zichtbaar is onze tegenstander aangeslagen door de felheid maar vooral het goede spel van SVHA.

Gaandeweg de wedstrijd wordt steeds duidelijker dat SVHA vandaag echt heel erg goed speelt. En vooral OSC er geen moment aan toe laat komen. Typerend zijn onze acties over de zijkanten en zo de aanval willen zoeken. De absolute wil van bijvoorbeeld Raoul om zich met hebben en houden voor de bal te gooien en zo een doelpoging te voorkomen. Het omschakel moment als we de bal verliezen zit iedereen er boven op.

In de eerste helft gaan we dan ook rusten met een 4-0 rust stand. Waar Tim nogmaals het net vind, en ook Bart zijn goaltje mee pikt. In de rust staat een trotse trainer, maar wetende dat deze ploeg het in de competitie goed heeft gedaan wilde we scherp blijven. De ploeg was het helemaal eens met de trainer en stelde voor nog eens de YELL er in te gooien. Onder luidkeels gebrul van aanvoerder Jay en volgend zijn manschappen is het duidelijk dat we klaar zijn voor de 2e helft.

In de 2e helft is onze spelmaker van de eerste helft Tim gewisseld voor Isa. Isa stond eerder in de eerste helft al aan de rechter kant maar verplaatste zich nu naar de linker kant om de rol van Tim in te vullen. Isa is een meid die enorm haar best doet dit jaar, haar werk lust is iets om trots op over te zijn. Haar geen gezeur mentaliteit is heerlijk voor de trainer en met de opdracht haar tegenstander uit te schakelen voldeed ze perfect aan die linker kant die ze zo moeilijk vond om te bespelen.

Al vlot in de 2e helft gooien we definitief de wedstrijd in het slot en maken we 5-0. Wat volgt is een oogstrelende 2e helft met veel goeie aanvallen, mooie goals en een onoverwinnelijk SVHA wat over de hele wedstrijd maar 1 kans weg geeft (paal bij 6-0). De bal blijft goed rond gaan en zo zien we Bart (nog 2x), Tim nog een keer, Dries, Raoul, Isa en Mart nog scoren en in totaal 11-0 maken. Een echte team prestatie waar bijna ons hele team scoorden. En niet doordat iedereen uit positie ging lopen en zo maar voor de goal kwam, nee vanuit je positie je opdrachten voldoen en vanuit je positie scoren.

Oja Stijn van Bergen deed ook gewoon mee hoor, die moest het vooral doen met de penalty’s na de wedstrijd want verder lieten we OSC simpelweg vandaag gewoon niet komen.

Lev was vandaag voor mij absoluut bepalend in het spel. De jonge mid mid van de onder 11 smeet met zijn krachten zoals elke week maar was deze week aan de bal geniaal. Hij bediende van links naar rechts steeds weer iedereen. Ondanks dat Lev niet scoorde was hij voor mij misschien wel de beste van het veld, maar bovenal heb ik vandaag gewoon het beste Onder 11 van dit half jaar gezien. De hele wedstrijd geconcentreerd te werk gaan en zo de overwinning afdwingen als team. Laat het geen misverstand zijn, we speelde gewoon tegen een goede 3e klasser en die hebben we totaal overklast!

Volgende week gaan we naar Bennekom toe, de laatste competitie wedstrijd. We weten de situatie. Bij winst worden we 2e en dat zou een goede reflectie zijn van ons halve seizoen. Op naar de 2e klasse, maar eerst Bennekom!

Ouders weer mijn dank, maar in dit geval denk ik dat wij graag de helden van de onder 11 willen bedanken voor deze mooie wedstrijd!