21 mei 2015

SVHA C1 verslaat kampioen Excelsior in slotwedstrijd! Trainer Rudie is trots en dankbaar..

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen, de derby tegen Excelsior. Voorafgaand aan dit duel staat Excelsior C1 op de 1e plek. SVHA C1 staat op de 2e plek met vier punten minder. Natuurlijk wilden wij maar al te graag winnen. Het liefst met mooi voetbal, maar lelijk voetbal mag vandaag ook. De jongens zijn al vroeg omgekleed. De sfeer zit er goed in. Je merkt dat iedereen er veel zin in heeft. Het was mooi voetbalweer. Veel publiek langs de zijlijn. Alle ingrediënten dus aanwezig. De wedstrijd start. Na enkele minuten te hebben gespeeld, gaat het spel op en neer. Tot het moment dat wij in de aanval zijn. Linker vleugelaanvaller Tom Veens passeert gemakkelijk en wilt vervolgens de één-twee aangaan, maar de bal komt tegen een hand van een tegenstander aan. De scheidsrechter geeft een penalty. Tom Mulder, onze aanvoerder, gaat achter de bal staan. Zenuwachtiger dan normaal, maar hij schiet de bal toch binnen. 1-0 voor SVHA!

Je merkt gedurende de eerste helft dat we steeds meer controle over de wedstrijd krijgen. De verdediging staat als een huis en speelt gedisciplineerd onder leiding van Tim Dekker. Excelsior beschikt over één goede aanvaller. Deze speler kan vanuit een dieptepass zomaar doorlopen op ons doel. De bal wordt uitstekend gered door Bas Gerritsen met zijn been. Overigens heeft deze aanvaller van Excelsior zich niet meer laten zien, vanwege een uitstekend spelende Thomas Kogels. Voetballend komen we er soms moeilijk uit en men is vaak onrustig aan de bal. Maar als de bal eenmaal naar één van onze vleugelaanvallers gaat, zijn we gevaarlijk en creëren we goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Linker middenvelder Thom Peeters stuurt met een dieptepass Tom Veens weg. Hij geeft vervolgens een voorzet op de rechter aanvaller Jelmer vd Kolk. Al glijdend scoort hij de 2-0 voor SVHA! Dit is tevens ook de ruststand. De voorsprong had groter moeten zijn, gezien de twee á drie grote kansen die we nog hadden.

In de rust was er voornamelijk het besef dat de overwinning nog niet binnen was. In grote lijnen was de staf verder tevreden, dus werden alleen wat details besproken. De tweede helft ging van start. Wederom is het weer even zoeken en blijft het voetbal lelijk, maar toch blijven we gevaarlijk voor het doel van Excelsior. Maar eigenlijk scoren zij uit het niets de 2-1. Even zie je de vertwijfeling bij de spelers van SVHA, maar wat volgt is een geweldige reactie van het team. De spelers zetten elkaar weer neer en coachen elkaar op een positieve manier. De aftrap wordt vervolgens genomen. De bal gaat naar onze rechter verdediger Cas Jansen, die een goede dieptepass geeft op Jelmer vd Kolk. Hij versnelt, passeert en haalt verwoestend uit. De bal verdwijnt in de kruising. Het is inmiddels zijn 44ste doelpunt in 22 wedstrijden. Binnen een minuut is de stand dus gelukkig weer 3-1 voor SVHA! Het is nu een kwestie van de wedstrijd zakelijk uit voetballen. Door het leveren van veel strijd werden spelers moe en klopte de organisatie niet helemaal meer. Maar er was niet één speler van SVHA die verzaakte en dat geeft natuurlijk voldoening. Lex v Diepen en Coen vd Linden verzuimden aan het einde van de wedstrijd om het vierde en vijfde doelpunt te maken. Ondanks dat Excelsior de 3-2 nog scoorde, wisten we dat de overwinning was behaald. Door deze zevende en verdiende overwinning op rij zijn we één punt achter Excelsior gekomen. De felicitaties voor het kampioenschap gaan naar hen toe. Het seizoen is nu voorbij.

Gedurende het seizoen had de groep spelers van SVHA C1 door welke basis er voor nodig is om een wedstrijd te winnen. Namelijk als team voetballen en vooral met overtuiging voetballen. Vanuit deze basis en de individuele klasse van bepaalde spelers, hebben we vaak goed voetbal laten zien. Ondanks de grootte van het team en de verschillen (op welk gebied dan ook) die er zijn, heb ik bij de trainingen en wedstrijden altijd respect en acceptatie voor elkaar gezien. Wij zijn als staf dan ook trots op iedere speler van SVHA C1. Via deze weg wil ik Erwin Hartman en Bas Peperkamp bedanken. Erwin is een goede vaderfiguur voor het team en zorgt voor alle randzaken om het voetbal heen. Bas is een goede trainer en heeft zich binnen twee seizoenen prima ontwikkelt. Voor beide personen geldt voornamelijk dat er in dit seizoen een fijne samenwerking was. Verder wil ik ook ons publiek bedanken. Bij elke wedstrijd, ook als het weer wat minder was, was men trouw aanwezig. Leuk om te zien hoe betrokken jullie altijd waren. Als laatste wil ik toch nog even kwijt dat ik trost ben op mijn club SVHA!