SVHA 2 wint na sterke 2e helft!

Zondag 17 april stond de competitiewedstrijd RKSV DRIEL 3 – SVHA 2 op Sportpark Driel.

Voor de wedstrijd sluiten de volgende 14 spelers aan.

Keeper: Mustaba Mieri

Verdediging: Luuk Schouten  ( Captain )  – Wesley Ebbeng ( Links ) Jasper Visser ( Rechts ) Bas Peperkamp ( Voorstopper )

Middenveld – Roy vd Vooren ( mid mid ) Elkjar Rikken ( mid mid ) Stefan v Elk ( Links ) Mees van Eldik ( Rechts )

Voorhoede: Bart v Olderen – Jordy v Gaalen

Wissels: Loay Saleh – Julian Akkerman – Gertjan Hooijer

SVHA 2 zit momenteel in een winning streak. Er wordt goed gevoetbald en het belangrijkste is dat er punten wordt gepakt. Vandaag kan de doelstelling van 26 punten worden gehaald die voor het seizoen begon door Fred Schuurman werd gevraagd. SVHA staat momenteel 5e met 23 punten. Bij winst komen ze gedeeltelijk 4e te staan met EWIJK 2 met nog 2 wedstrijden te spelen.

SVHA begon niet goed aan de 1e helft. Driel mocht voetballen en kwam er vaak goed en gevaarlijk uit. Bij SVHA stond Mustaba Mieri weer op goal nadat die een maand geleden geblesseerd raakte aan de schouder. Doordat Michael Broekhuizen en Nando van Stekelenburg beide geblesseerd waren moest het toch gevraagd worden of Mustaba nog eenmaal de handschoenen wou aantrekken. Veel interessante momenten waren er in de 1e helft niet. Na ongeveer 35 minuten gespeeld te hebben raakte Mees v Eldik geblesseerd en mocht Gertjan Hooijer zijn debuut maken voor het 2e elftal van SVHA. Na ongeveer 40 minuten kreeg Driel de mogelijkheid tot een aanval, na een verdedigings fout van SVHA kreeg de spits van Driel de bal mee en kwam 1 op 1 met Mustaba te staan en scoorde 1-0.

Nog voor rust viel ook Roy vd Vooren met een blessure uit en daarvoor kwam Julian Akkerman het veld op. Wederom ging SVHA 2 de rust in met een achterstand.

In de kleedkamer was het muisstil, iedereen wist dat we niet tot tweemaal toe de punten aan Driel konden geven. Er moest iets veranderen. Dat gebeurde ook. Elkjar Rikken maakte plaats voor Loay Saleh zodat SVHA met drie spitsen ging spelen. Nog binnen de 5 minuten in de 2e helft werd het gelijk. Jordy van Gaalen creëerde een mooie kans binnen de 16 van Driel waarna hij de bal afspeelde op Bart v Olderen die daarna de bal aan Loay Saleh gaf die vrij stond voor een open goal ( 1-1 )

SVHA bleef druk zetten en kans naar kans werd wederom gecreëerd maar er werd geen doelpunt gemaakt. Tot aan de 65e minuut een bal vanaf de rechterkant werd goed voor gegeven door Loay en debutant Gerjan Hooijer kopte de bal binnen ( 1-2 ) Wederom bleef SVHA doorgaan en weer werden de kansen niet afgemaakt.

Nog geen 10 minuten later kreeg Driel ruimte en creëerde een kans binnen de 16 van SVHA, Mustaba kreeg na een mislukt schot de bal naar zich toe geschoten maar verwerkte deze bal slecht weg waardoor Driel alsnog door kan gaan met de aanval na heel veel geklutst kreeg de spits van Driel op de 16 meter de bal en schoot. Jasper Visser probeerde de bal nog te blokken maar hij vloog erin en veranderde de stand naar 2-2.

85e minuut SVHA zet aan en Julian Akkerman krijgt de bal op het middenveld en ziet Loay vragen en weglopen. Hij geeft een prachtig mooi assist aan Loay die zo door kan lopen en goed afmaakte en de stand alsnog veranderde in voordeel van SVHA ( 2 -3 )

SVHA kreeg het de laatste paar minuten nog wel moeilijk, 88e minuut Driel krijgt een vrijtrap op de 16 meter van SVHA. Iedereen wordt teruggehaald om mee te verdedigen, Gelukkig werd de bal in de handen van Mustaba geschoten waardoor de rust wederkeerde en SVHA weer verder kon. Althans dat dachten wij. Blessuretijd 90+ Bas Peperkamp moest ingrijpen toen Driel met 4 man een aanval konden opzetten en kreeg daarvoor de gele kaart toegewezen. De laatste vrijtrap van Driel werd slecht voorgegeven en goed verwerkt door Jasper Visser waarna de scheidsrechter afblies voor het einde van de wedstrijd.

SVHA 2 heeft de doelstelling van 26 punten behaald en kijkt nu alleen maar omhoog. Volgende wedstrijd – 28 april versus Bemmel.

MOTM: Loay Saleh